Sper ca prin conţinutul acestui blog (scurte descrieri), să ajut ca fiecare să-şi aleagă serialul/filmul pe care doreşte să-l vizioneze.

sâmbătă, 27 iulie 2013

TWO WEEKS

"Two weeks" (20 episoade, 2013 - premiera 7 august 2013)
Prezinta povestea unui tanar care dupa ce a trait o viata plictisitoare, descopera ca are o fiica bolnava in faza terminala. El este acuzat pe nedrept de o crima, fuge, este urmarit de politie si incearca in aceste doua saptamani sa-si salveze fiica.

 Lee Jun-ki îl va interpreta pe Jang Tae San, un tânăr de 32 de ani, care nu se gândeşte la viitorul său, îşi trăieşte viaţa fără prea multe planuri de viitor. Este acuzat pe nedrept de o crimă, află că are o fetiţă de 8 ani care suferă de leucemie și că are doar două săptămâni la dispoziţie, pentru a o salva atât pe ea cât şi pe el. Povestea începe când acesta, Jang Tae San se trezeşte într-o zi, într-o încăpere necunoscută, plin de sânge, care nu era a lui, iar alături de el este un cadavru. Poliţia îl consideră suspectul numărul unu în această crimă şi-l arestează. Însă maşina poliţiei care-l transporta pe Tae San către arestul preventiv, este implicată într-un accident de maşină şi se răstoarnă pe carosabil. În acel moment Tae San ştie instinctiv că asta este şansa lui de a scăpa.
 Rănit uşor, cu mâinile încătuşate, se strecoară încet din maşina răsturnată, reuşeşte să pună mâna pe o motocicletă şi să fugă. În timp ce fuge îşi spune: “Pentru prima dată în viaţa mea, doar măcar o dată, vreau să trăiesc ca o persoană.” Apoi îşi aduce aminte de viaţa lui de până acum, ceea ce va duce la elucidarea motivului pentru care Seo In Hye, a ţinut secretă naşterea fiicei lui.
Cu toate acestea, Tae San, este un om care își prețuiește prietenii. A locuit cu mama sa în Busan, fără să știe cum arăta tatăl lui. De ziua lui, când împlinea 8 ani , mama lui alege să părăsească această viață și să se sinucidă (își taie venele), lăsându-l astfel singur-singurel. Pentru a rezolva totul în viață începe să folosească pumnii.Simte doar singurătate, neputință și furie atunci când ajunge la orfelinat iar drumul îl conduce inevitabil spre lumea obscură a afacerilor îndoielnice și în cele din urmă devine gangster. După ce o întâlnește pe In Hye se îndrăgostește de aceasta, iar inima lui rece ca gheața începe să se topească și parcă ar vrea să renunțe să mai fie “băiețaș de cartier”. Însă Moon Il Seok îl amenință să se întoarcă înapoi la afacerile lui căci în caz contrar viața lui In Hye va fi în pericol. Prin urmare, nu are de ales decât să se certe cu In Hye și să o trimită să facă avort spunându-i că acest copil va fi o povară pentru ea și pentru fericirea ei. Și chiar a crezut că face acest lucru, însă In Hye hotărăște să păstreze copilul și să-l crească singură, mutându-se la Seul.
Opt ani mai târziu, In Hye îl caută și îi cere să facă un test de compatibilitate pentru transplant de măduvă osoasă. Îi spune atunci un adevăr care-l sochează și anume că nu a făcut avort și că o crește singură pe fata lor, care are leucemie. Rămâne pe gânduri că acum o fiică, el crezând timp de 8 ani că nu are nicio rudă de sânge. El, care acum 8 ani a vrut ca acel copil să moară, află acum, că este viu dar este pe moarte iar el va trebui să o scape din ghearele morții. Testele ies pozitive iar vinovăția și recunoștința îi umplu dintr-odată inima. Salvarea vieții fiicei sale va fi ca o revanșă pentru tot ce nu a făcut pentru ea și In Hye. Însă este acuzat de uciderea lui Oh Mi Suk și este arestat cu toate că susține că este nevinovat. Gândul îi zboară acum către fetița lui: cum va putea face operația prin care să-i doneze măduvă osoasă?
 Park Ha Sun este Seo In Hye, în vârstă de 30 de ani, prima dragoste şi fosta iubită a lui Jang Tae San. Este o fată simplă, inteligentă, energică şi un pic naivă.Când îl întâlneşte prima dată pe Tae San acesta era un gangster iar ea o tânără studentă, dar acest lucru nu-i împiedică să se îndrăgostească nebuneşte unul de celălalt. A crescut într-o familie cu stare materială bună, fiind ferită de familia ei de greutăţile vieţii. Această naivitate a ei îl va face pe Tae San să iasă din carapace și să scoată la iveală acea latură pură pe care a ascuns-o de ochii lumii. Fără să ezite Seo In Hye vrea să-l protejeze şi să-l iubească pe Tae San, deoarece ea este singura familie pe care el o are de când și-a pierdut mama. Rămâne însărcinată şi în ciuda dezaprobării părinţilor ei, îi promite lui Tae San că vor avea un viitor împreună. Însă brusc acesta o abandonează, după numai două zile de când l-a anunțat că va avea un copil, la care îi spune să renunțe, fără să-i dea vreo explicaţie sau să-i spună unde anume pleacă. Hotărăşte să-şi părăsească familia şi să se mute la Seul unde îşi va creşte singură fetiţa, hotărâtă să rămână o mamă necăsătorită.
 Nu-l poate ierta pe Tae San, care i-a provocat o rană cumplită în suflet şi din această cauză nu mai vrea să creadă în bărbaţi. Însă persistenţa şi sinceritatea lui Sang Goo pare să-i înmoaie inima şi decide în cele din urmă să se căsătorească. Îi spune fetiţei sale că tatăl ei este mort, hotărâtă să șteargă orice urmă a acestuia din viața ei. Însă când descoperă că fetița ei are leucemie şi că oricât de mult caută să găsească un donator compatibil pentru a-i dona măduvă osoasă și nu găseşte niciunul va trebuie totuși să apeleze la cel pe care vrea să-l scoată din mintea și inima ei. Fără tragere de inimă, îl caută pe Tae San, îl găseşte şi îşi dă seama că acesta trăieşte mai rău ca înainte.
 Testele de compatibilitate se dovedesc a fi pozitive, el fiind donatorul perfect şi în sfârşit In Hye vede o rază de speranţă că fiica ei ar putea fi salvată. Însă, vede la TV o ştire legată de o crimă, iar conform faptele relatate acolo, Tae San este suspectul principal fiind în momentul de față un criminal fugar care este urmărit de poliţie. Un criminal? Inima ei se strânge şi îşi face griji că acesta nu va supravieţui acestei urmăriri contra cronometru.Şi acum ce se va întâmpla cu fetiţa mea?

Sursa: http://koreafilm.ro/blog/2013/08/two-weeks-kdrama-2013/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu