Sper ca prin conţinutul acestui blog (scurte descrieri), să ajut ca fiecare să-şi aleagă serialul/filmul pe care doreşte să-l vizioneze.

luni, 30 septembrie 2013

A FROZEN FLOWER

"A Frozen Flower" (2008). Filmul este unul extrem de controversat, nefiind recomandat persoanelor minore. In timpul regatului Goryeo, undeva intre 1300-1360, stravechiul stat coreean a ajuns sub controlul dinastiei mongole Yuan. Obligat sa trimita soldati si fecioare imparatului mongol, regele Goryeo-ului (interpretat de Ju Jin-mo) se vede redus la simpla calitate de vasal. Acesta era casatorit, prin traditie, cu fiica imparatului mongol al dinastiei Yuan. Regele din Goryeo, insa, a avut ambitia de a crea Kunryongwe, o Garda Regala bine instruita, cu baieti crescuti si antrenati de mici chiar in Palatul regal. Acestia erau niste soldati mai mult decat instruiti si loiali regelui, oricand dispusi sa-si sacrifice viata pentru acesta. Dar Regele incepe sa nu mai fie pe placul imparatului mongol in momentul in care nu se intrevede un urmas la tron; de aceea se incearca, la sugestia imparatului, desemnarea ca print mostenitor a unui var al Regelui, Lordul Kyungwon, sustinut de ministri. Pentru a evita aceasta umilinta, Regele pune la cale un plan imoral: ii cere Sefului Garzii Regale sa o lase insarcinata pe Regina. Insa Seful Garzii nu era nimeni altul decat…amantul regelui, iar de aici ia nastere un triunghi amoros cu consecinte catastrofale nu doar pentru cei 3, ci pentru insusi soarta regatului.

WHAT HAPPENED IN BALI

"What happened in Bali" (melodrama, romance, 20 episoade, 2004), este o dramă care dezvăluie dorintele interioare materialiste ale oamenilor. Filmul reflectă partea urâta (dar sincera) a oamenilor, pentru care nimic nu contează mai mult decât banii. 
Jung Jae-min (Jo In Sung) este fiul rasfatat, mezinul presedintelui unei puternice companii intitulate Pax Group. Si el, si fratele sau sunt directori in cadrul companiei, iar viata lui pare lipsita de griji, permitandu-si umilirea celor din jur fara prea mari reserve, cu aroganta si tupeu. Viata dusa de acesta este una plina de lux, iar munca de la birou deseori il extenueaza pe junele Jae-min care mai mereu intarzie la lucru. Dar cum se apropie varsta insuratorii, parintii lui s-au gandit sa-i gaseasca o pereche pe masura, in persoana fiicei unei bune familii, apropiate lor: Choi Young-joo (Park Ye-jin). Desi o cunoaste din copilarie, Young-joo nu este persoana care sa-i placa rasfatatului Jae-min, si viceversa. De ce? Pentru ca Young-joo are un prieten secret, de care familia ei nu stie. Este vorba de Kang In-wook (So Ji Sub), un angajat sarac ce lucreaza tocmai pentru divizia din Indonezia a companiei Pax. Acesta, desi o iubeste pe Young-joo, incearca sa se departeze de ea in momentul in care ei ii este impusa casatoria cu Jae-min. In acest context, fortati oarecum si de parintii bogati, Jae-min si Young-joo sunt impinsi sa faca o vacanta impreuna pe romantica insula Bali. Totul inainte de casatoria lor. Desi initial Jae-min refuza, in momentul in care afla ca viitoarea lui sotie s-ar fi intalnit cu amantul in romantica locatie, da fuga si el in Paradisul de pe pamant indonezian. Si aici intra in scena si personajul principal feminin, Lee Soo-jung, o fata sarmana insa ambitioasa ce lucreaza ca ghid turistic. Printr-un context de evenimente cei patru ajung impreuna si petrec o vacanta care ar fi trebuit sa fie de vis, pe una din cele mai frumoase locatii de pe Pamant. Insa lucrurile nu stau deloc asa.

Sursa: http://www.asiacinefil.com

A DIRTY CARNIVAL

"A Dirty Carnival" (actiune, crima, romance, 2006). Kim Byung-doo (Jo In-seong) este un gangster şarmant, simpatic şi practic. Are în subordine nişte băieţi cărora încearcă să le impună sentimentul de familie unită şi este la rându-i subordonat unor mari mahări cărora le rezolva problemele murdare. Întâmplător, se întâlneşte cu un fost coleg de liceu care doreşte să facă un film despre gangsteri, iar prin intermediul lui reuşeşte să participe la o reuniune cu colegii de liceu. Acolo o întâlneşte pe ea, prima şi marea lui iubire. Aceasta revedere îl face să-şi dorească să renunţe la viaţa de gangster pentru o existenţă de familist, însă se reîndrăgosteşte în cel mai prost moment posibil, deoarece şeful său îi încredinţează o misiune care ar fi trebuit să-l scape definitiv de sărăcie. Pus în dilemă, Byung-doo se vede în situaţia de a alerga după doi iepuri şi de a risca să nu prindă niciunul, când un lucru cu totul neaşteptat se întâmplă.