Sper ca prin conţinutul acestui blog (scurte descrieri), să ajut ca fiecare să-şi aleagă serialul/filmul pe care doreşte să-l vizioneze.

miercuri, 1 ianuarie 2014

A WELL GROWN DAUGHTER, HANA

"A well grown daughter, Hana" (familie, romantic, 120 de episoade, 2013). Jang Ha-na (interpretată de Park Han-byul) este a patra fiică a unei familii cu tradiţie de sute de ani în producerea sosului de soia. Din cauză că afacerea familiei are o situaţie financiară dezastruoasă, este nevoie de un reprezentant bărbat, al familiei, pentru a încerca să rezolve problemele. Cum familia, după ce a dat naştere la 4 fiice, a renunţat să mai încerce a avea un băiat, celei mai mici fiice îi revine acum sarcina dificilă, de a se da drept bărbat, pentru a fi acceptată în relaţia cu partenerii de afaceri. Aşa că se va tunde, va purta haine bărbăteşti şi se va strădui, cât mai bine, să acţioneze ca un bărbat în numele familiei sale. De aici, o serie de probleme care se vor ivi şi din care îndrăzneaţa fiică-bărbat, va trebui să iasă cu faţa curată.

MISS KOREA

"Miss Korea" (comedie-romantică, 20 episoade, 2013). Este povestea unui grup de bărbaţi (din anul 1997), cu vârste de 40-50 de ani, foşti colegi de clasă, care vor să salveze de la faliment o companie de produse cosmetice. Pentru aceasta ei îşi pun ca obiectiv să o transforme pe o fostă frumuseţe din liceu, acum fata din cartierul lor, în Miss Coreea, pentru a-şi salva compania de produse cosmetice.

KIND WORDS

"Kind words" (familie, romantic, melodramă, 20 de episoade, 2013) Este povestea a două cupluri de căsătoriţi, ale căror vieţi se întretaie în mod frivol şi neaşteptat pentru unii dintre ei. Astfel Song Mi-kyung (interpretată de Kim Ji-soo) şi soţul său (interpretat de Ji Jin-hee), par a avea o viaţă şi o căsătorie plină de fericire, pentru care vecinele ei o invidiază, însă într-o zi ea află că soţul său (tot mai distant şi preocupat) o înşală cu Na Eun-jin (interpretata de Han Hye-jin). Într-o zi, întâmplător, soţul ei întâlneşte o altă femeie şi intră în criza bărbatului de 40 de ani, se îndrăgosteşte şi va intra într-o luptă dificilă de regăsire şi de alegeri greu de făcut pentru el. Na Eun-jin căsătorită cu Kim Sung-soo (interpretat de Lee Sang-woo) înşelată la rândul ei de soţ, va intra în această relaţie periculoasă, cu soţul din primul cuplu.

THE MAN FROM THE STARS

"The man from the stars / You Who Came from The Stars" (romantic, comedie, fantezie, călătorie în timp, 20 de episoade, 2013). Este povestea unui extraterestru (interpretat de Kim Soo-hyun), care aterizează pe pământ în epoca Joseon (în urmă cu 400 de ani) şi care trăieşte până în epoca modernă (zilele noastre). El este un bărbat frumos, cu o înfăţişare perfectă şi în plus dispune de abilităţi deosebite de auz, viteză şi văz, care sunt mult intensificate. Deşi este profesor universitar, ca vârstă, pare de 20 de ani. În ciuda faptului că nu apreciază rasa umană, extraterestrul nostru, întâlnindu-se cu o drăgălaşă actriţă (interpretata de Jeon Ji-hyun), care îi este vecină şi studentă, vine prins într-o poveste de dragoste ciudată pentru el, care-l va arunca în multe situaţii neobişnuite şi comice.

PRIME MINISTER AND I

"Prime minister and I / Prime Minister is Dating" (romantic, comedie, 16 episoade, 2013). Este povestea unui prim-ministru coreean Kwon Yul (interpretat de Lee Beom-soo), de 40 de ani, tată singur a 3 copiii şi dependent de serviciu unde este foarte bun, în schimb este incapabil să fie un tată la fel de bun. Din această cauză, casa sa e într-un haos absolut şi se simte imperios necesară prezenţa cuiva care să pună ordine. Nam Da Jung, este o tânără jurnalistă care este plină de entuziasm dar mereu sfârşeşte prin a intra în probleme. În mod accidental, este implicată într-un scandal cu Primul Ministru şi pentru ca acesta să îşi păstreze funcţia, se căsătoresc. Ea păşeşte în casa lui şi devine o mamă tânără şi afectuoasă pentru copiii săi asemeni unui cadou de Crăciun, astfel începând o poveste de dragoste.

POWERFUL OPPONENTS

"Powerful Opponents" (romantic, 16 episoade, 2008) Cha Young Jin e o tânără de 27 de ani cu o mândrie ce mereu iese în evidenţă, indiferent de situaţie, şi cu o dorinţă de a reuşi în viaţă dusă până la încăpăţânare. Mereu trebuie să se ocupe de toate prostiile făcute de familia ei, de la bunic la tată şi frate mai mic. Dar acum pare a fi dat lovitura, şi noi oportunităţi i se deschid în momentul în care devin e prima femeie angajată ca gardă de corp în reşedinţa prezidenţială sud-coreeană, Casa Albastră. Aceasta îl întâlneşte pe Gwang Pil, un coleg de serviciu inteligent, cinic şi charismatic, fiecare recunoscând în celălalt un rival pe măsura. În cursul fiecărui antrenament cei doi dau unul peste celalalt, şi mai mereu se ceartă. Destinul însă îi aduce împreună în momentul în care devin parteneri şi trebuie să-l supravegheze pe fiul Preşedintelui, Kang Soo Ho, pe o perioadă de 15 luni.

THE KINGDOM OF THE WINDS

"The Kingdom of The Winds / Regatul Vântului" (Legendele Palatului: Tărâmul dintre vânturi) (istoric, dramă, romantic, 36 episoade) Serialul continuă să relateze perioada de după Jumong care a fost primul rege al Goguryeo. După cum ştiţi Jumong la lăsat pe tron pe fiul sau Yuri care nu se bucura de o puternică susţinere din partea triburilor care făceau parte din Goguryeo. Serialul se axează pe viata lui Muhyul fiul lui Yuri şi totodată nepotul lui Jumong şi care este interpretat de acelaşi Song Il Gook. La naşterea lui Muhyul are loc o profeţie care spunea că s-a născut blestemat să-şi ucidă părinţii, fraţii, fiul şi să-şi distrugă ţara. Tatăl său Yuri a fost îngrozit de profeţie dar nu s-a îndurat să-şi omoare propriul copil şi îi ordonă fiului mai mare Haemyung să îl ducă undeva departe de palat şi să crească ca un om de rând fără a şti cine este. Crescând Muhyul reuşeşte să treacă printr-o mulţime de obstacole şi încercări pentru a-şi depăşi soarta nefastă şi în cele din urmă ajunge un rege puternic (i se spunea "Zeul războaielor" şi a domnit între anii 18-44) care va cuceri regatul Buyeo şi îl va răpune pe regele Daeso. Din serial nu lipseşte nici povestea de dragoste interzisă dintre Muhyul şi printesa Yeon din regatul Buyeo. Din iubirea celor doi va apărea prinţul Hodong care apare la sfârşitul serialului şi despre care s-a mai realizat un serial "Princess Ja Myung Go" .