Sper ca prin conţinutul acestui blog (scurte descrieri), să ajut ca fiecare să-şi aleagă serialul/filmul pe care doreşte să-l vizioneze.

duminică, 11 mai 2014

TERMS OF ENDEARMENT

"Terms of  endearment" (drama, 70 episoade 2004)
„Terms of Endearment”, cunoscut şi sub numele de „Conditions of love”, este una din cele mai bune producţii coreene din ultimii zece ani cu privire la condiţia femeii şi a familiei. Un pic cam lungă, dar interesant de urmărit. În afară de intriga principală, există mai multe subintrigi. Poveştile sunt ancorate în realitatea contemporană coreeană şi vorbesc despre problemele în căsnicie, aventurile extraconjugale, atitudinea rebelă şi neliniştile celor tineri, efectele psihologice ale traumelor suferite în copilărie, purtate până la tinereţe şi la maturitate. Liantul principal al poveştilor din serial este dragostea şi întrebările legate de ea. Indiferent dacă se supune regulilor şi standardelor sociale, iubirea nu e niciodată atât de simplă şi plină de bucurie cum pare. De ce? Cum ajungem să iubim? De ce iubim? Cum dobândim dragostea? Cât durează dragostea? Cum se transforma dragostea? Ce devine ea? În ce condiţii continuăm să iubim? De ce nu mai iubim? Ce putem face pentru a păstra iubirea?

Sursa: http://www.asiazonemovie.com/

THE KING DAE JOYOUNG

"The king Dae Joyoung" (drama, istoric, 134 episoade 2006)

Serialul prezintă viaţa lui Dae Jo Young şi a celorlalţi eroi ai Regatului Balhae care au trăit în urmă cu 1.300 de ani. Cunoscut în Coreea ca regele Go, a domnit între anii 699-719, fiind considerat fondatorul şi primul rege al regatului Balhae. A fost primul fiu al generalului Dae Jung, născut într-un loc necunoscut. Copilăria sa a fost umbrită de suspiciunea că el va obţine puterea când va creşte. Dae Jo Young şi Yi Hae Go sunt rivali pentru supremaţia teritoriilor de nord. Cei doi se înfruntă pentru iubirea lui Cho-Rin, o femeie din tribul Georan care îl ia ca ostatic pentru a scăpa de captivitate. Cho-Rin îl iubeşte la rândul ei, dar Dae Jo Young ajunge să se însoare cu nepoata regelui Bojang, Sook Young. Mulţumită carismei şi abilităţilor puternice de conducător, duce la fondarea statului Balhae alături de nomazi ai regatului Goguryeo.

Sursa: http://www.asiazonemovie.com/

I MISS YOU

"I miss you" (romantic, melodrama, 21 episoade 2012)
Acest serial este o melodramă ce va portretiza o poveste a unui cuplu de adolescenţi care se îndrăgostesc dar sunt separaţi în mod dureros şi se reîntâlnesc ca adulţi printr-un joc de-a v-aţi ascunselea cu dragostea. Han Jung Woo a fost detectiv la omucideri pentru doi ani şi se află în căutarea iubirii sale din copilărie. Lee So Yeon este un designer de modă şi adesea visa că Jung Woo o caută. Între timp, Kang Hyung Joon este un manager de fonduri cu o inimă de gheaţă care încearcă să se răzbune pe Jung Woo din cauza că acesta a adus necazuri în familia lui.

Sursa: http://www.asiazonemovie.com/

OJAKGYO BROTHERS

"Ojakgyo brothers" (familie, romantic, 58 episoade 2011)

Aceasta e povestea unei familii cu 4 fii, care trăiesc împreună într-o fermă din apropiere de Seul. Hwang Tae Shik (Jung Woong In) este fiul cel mai mare, puţin ratat, deşi este un fizioterapeut şef de departament. Doreşte cu disperare să se căsătorească şi fiind aproape de 40 de ani, şi familia vrea acelaşi lucru. Hwang Tae Bum (Ryu Soo Young) este al doilea fiu, un reporter chipeş, activ, agresiv şi promiţător, neinteresat de o relaţie pe termen lung. Hwang Tae Hee (Joo Won), al treilea fiu, este un poliţist cinstit, obsedat de dreptate, lent în a-şi exprima gândurile, dar plin de siguranţă. Este favoritul bunicii, „copilaşul ei”. Hwang Tae Pil (Yun Woo Jin) este fiul cel mai mic, răsfăţatul familiei şi este un playboy leneş, care încearcă mereu să vină cu scheme de mari afaceri, atâta timp cât nu este muncă adevărată. În vieţile lor intră Baek Ja Eun (Uee), o tânără bogată, răsfăţată, care se confruntă cu o realitate dură atunci când tatăl ei dispare şi afacerea lor se prăbuşeşte, lăsând-o fără casă şi fără un ban. O întorsătură a destinului o aduce la ferma Ojak şi în vieţile membrilor familiei Hwang.

Sursa: http://www.asiazonemovie.com/

BIG MAN

"Big man" (melodrama, suspans, 20 episoade 2014)
Există o lume numai pentru cei bogaţi şi privilegiaţi. Acolo, legile şi principiile sunt diferite faţă de o societate normală. Banii şi puterea au făcut o femeie, care este condamnată la viaţă, să stea într-un salon VIP în loc de închisoare şi atât de multe rele sunt trimise înapoi la viaţa lor normală cu impunitate. O lume necunoscută, există în lumea în care trăim. În această lume coruptă, oamenii au nevoie de un supraom. Acest supraom nu este Superman-ul tipic. El nu zboară şi nu învinge spiritele rele cu superputeri. Mai degrabă s-a născut ca un orfan şi a trăit o viaţă tratat cu dispreţ. Nu are familie şi nici studii. El întâlneşte o femeie. A venit să-l omoare, dar se îndrăgosteşte de ea. Ea scoate super-eroul adevărat din el. Apoi, miracolele încep să se întâmple.

Sursa: http://www.asiazonemovie.com/

MY HUSBAND GOT A FAMILY

"My husband got a family" (romantic, comedie, familie, 58 episoade 2012)

Yoon-Hee (Kim Nam-Joo) este regizoare de drame TV. Ea s-a căsătorit recent cu bărbatul perfect pentru ea. Lui Yoon-Hee i-a fost frică să aibă socrii, în special o soacră. Din acest motiv, Yoon-Hee a căutat un tip care nu este strâns legat de familia lui. Dacă nu găsea un astfel de tip, Yoon-Hee planificase să rămână singură. În cele din urmă, Yoon-Hee l-a întâlnit pe Terry (Yu Jun-Sang). Terry este un medic cu o personalitate dulce, dar, cel mai important, el are părinţii adoptivi în America. Terry nu are amintiri despre părinţii săi reali şi a fost adoptat de un cuplu coreean în America de mic copil. Mariajul lui Yoon-Hee pare să fie gata aranjat.

Sursa: http://www.asiazonemovie.com/

WITCH’S ROMANCE

"Witch’s romance" (romantic, comedie, 16 episoade 2014)
Ban Ji Yeon are 39 de ani şi, din păcate, este singură. Ca un reporter entuziast, ea se dedică total carierei şi muncii, până într-atât încât oamenii se referă la ea cu porecla de „vrăjitoare”. Cu toate acestea, atunci când paşii ei se încrucişează cu cei ai tânărului Yoon Dong Ha, de 25 de ani, viaţa ei, în sfârşit, începe să existe şi în afara serviciului.

Sursa: http://www.asiazonemovie.com/

QUEEN OF THE GAME

"Queen of  the game" (romantic, 20 episoade 2006)

Kang Jae-ho a provocat moartea tatălui lui Shin Jeon (Joo Jin Mo), atunci când acesta era încă un copil. De la moartea tatălui său, Shin Jeon nu s-a gândit decât la răzbunare. După ce şi-a terminat studiile în America, tânărul e angajat la o firmă de investiţii americană şi apoi promovat ca şef al filialei coreene. Urmând un plan de răzbunare bine pus la punct, el se apropie de Eun-seo (Lee Bo Young ), fiica lui Kang Jae-ho,şi, folosindu-se de farmecul lui masculin, încearcă să-i câştige inima. Dar Shin Jeon îşi dă seama că s-a îndrăgostit cu adevărat de fiica duşmanului său. Pe măsură ce o cunoaşte mai bine, decide să renunţe la planul lui de răzbunare şi să se căsătorească cu Eun-seol. Aceasta află care au fost adevăratele intenţii ale viitorului ei soţ şi decide să întoarcă jocul în favoarea ei.

Sursa: http://www.asiazonemovie.com/

THE GREAT KING SEJONG

"The great king Sejong" (istoric, drama, 86 episoade, 2008)

Serialul este o dramă politică în adevăratul sens al cuvântului, dezvăluind cum regele Sejong şi supuşii săi loiali colaborează, reuşind să facă din ţara lor un loc înfloritor. Cât timp a fost pe tron, dinastia Joseon s-a bucurat de cei mai fericiţi ani, trecând printr-un proces dificil de emancipare culturală, de elaborare şi implementare a unor noi concepte, contrar celor tradiţionale moştenite în mare parte de la chinezi. Se poate discuta de o revoluţie culturală, dacă ţinem seama că în această perioadă s-a inventat alfabetul coreean (hangul), un alfabet fonetic, uşor de învăţat de către oamenii de rând de la acea vreme, care nu aveau timpul necesar şi nici banii pentru a studia greoaia scriere chineză, folosită până atunci. Drama pune în evidenţă diplomaţia şi pragmatismul regelui Sejong prin confruntarea cu puternicul imperiu Ming, eroul luptând cu demnitate pentru a-şi apăra ţărişoara în faţa tăvălugului chinez. Filmările au fost făcute în palatele Gyeongbokgung şi Changdeokgung care mai păstrează amprentele regelui Sejong, dând un aer mult mai autentic întregii producţii.

Sursa: http://www.asiazonemovie.com/

YOUR’RE ALL SURROUNDED

"Your’re all surrounded" (comedie, romantic, acţiune, 20 episoade 2014)
O dramă despre patru poliţişti de 20 de ani, nou recrutaţi, care nu s-au gândit ca vor deveni detectivi, dar ajung la unitatea de investigare a crimelor violente la secţia de poliţie Gangnam. Drama va urmări drumul parcurs de ei pentru a deveni buni detectivi şi are toate ingredientele unui serial de succes, adică acţiune, dragoste, umor.

Sursa: http://www.asiazonemovie.com/

SECRET LOVE AFFAIR

"Secret love affair" (melodramă, romantic, 20 episoade, 2014)
Este o poveste de dragoste secretă între o femeie de 40 de ani, căsătorită şi un tânăr de 20 de ani, iar diferenţa de 20 de ani dintre ei, va fi considerată scandaloasă şi inacceptabilă, de către cei care vor afla despre relaţia lor. Lee Sun-jae (interpretat de Yoo Ah-in) este un tânăr pianist de geniu extrem de talentat, însă foarte slab în ceea ce priveşte sentimentele, aşa că se va îndrăgosti de Oh Hye-won (interpretata de Kim Hee-ae). Ea este şefa unei fundaţii cu profil artistic, o femeie în vârstă de 40 de ani, frumoasă, rafinată şi calmă, cunoscută mai ales prin competenţa ei profesională şi prin comportamentul politicos şi impecabil. Deşi cunoaşte infidelităţile şefului său şi deşi nu este de acord cu comportarea lui, ea decide să păstreze tăcerea şi treptat se trezeşte că la rândul ei, se îndrăgosteşte din ce în ce mai periculos, de tânărul pianist, iar în final începe o relaţie de iubire ascunsă cu acesta, nefiind totuşi pregătită să facă faţă pericolelor şi neprevăzutului unei astfel de relaţii.

Sursa: http://www.asiazonemovie.com/

HOW TO MEET A PERFECT NEIGHBOR

"How To Meet A Perfect Neighbor" (romantic, 20 episoade, 2007)
Baek Soo-chan (interpretat de Kim Seung-woo), îşi trăieşte viaţa cu convingerea că este omul pe care orice femeie şi l-ar dori alături, însă convingerile sale vor fi zdruncinate, atunci când va începe să cunoască dragostea adevărată. Playboy-ul Baek Soo-chan, o întâlneşte într-o zi pe Jung Yoon-hee (interpretată de Bae Doo-na), care intră în viaţa lui, încercând să-şi protejeze sora mai mare (o naivă irecuperabilă în ale dragostei), de metodele lui ademenitoare. Yoo Joon-seok (interpretat de Park Shi-ho), este moştenitorul companiei familiei sale şi este constrâns să ia conducerea companiei, atunci când tatăl său se îmbolnăveşte grav dintr-o dată. Yoo-hee, o fată simplă şi ciudată, era secretara tatălui său şi va rămâne şi secretara tânărului Preşedinte, însă de multe ori vor ieşi scântei din ciocnirile, dintre perfecţionistul Joon-seok şi secretara ciudată, dar treptat, fără să-şi dea seama, cei doi vor începe să nutrească sentimente, unul pentru celalalt şi să-şi împărtăşească iubirea. Vom vedea însă, cum şi dacă, va rezista iubirea lor, opoziţiei îndârjite a mamei lui (o femeie rece şi conservatoare), care deja îi planificase fiului său, logodna cu o fată din înalta societate.

Sursa: http://www.asiazonemovie.com/

GOLDEN CROSS

"Golden cross" (romantic, melodramă, familie, suspans, crime, thriller, 20 episoade 2014)
 În această melodramă palpitantă, Golden Cross este un grup de elită format din cei mai bogaţi şi mai puternici coreeni, care controlează politica şi economia, prin conspiraţii şi stratageme. Când Kang Do Yun (Kim Kang Woo), se implica într-unul din sistemele lor, mama si sora lui ajung să-şi piardă viaţa de mâna unuia dintre liderii acestuia. După ce este acuzat de crime, Kang Do Yun promite să distrugă acest grup, devenind un procuror care caută răzbunare. Planul său se complică totuşi, atunci când se îndrăgosteşte chiar de fiica (Lee Si Young) omului responsabil pentru moartea familiei sale.

Sursa: http://www.asiazonemovie.com/