Sper ca prin conţinutul acestui blog (scurte descrieri), să ajut ca fiecare să-şi aleagă serialul/filmul pe care doreşte să-l vizioneze.

sâmbătă, 27 iulie 2013

GOOD DOCTOR

"Good doctor" (medical, romance, melodrama, family, 20 episoade, 2013). Prezinta povestea unui tanar autist care-si va infrange acest handicap, va deveni medic pediatru si va trebui sa faca fata atitudinilor pro si contra din partea colegilor din spital.

Personajul principal este un tânăr pe nume Park Shi-on (Joo Won), ce suferă de Sindromul Savantului Autist, având dezvoltarea mentală al unui copil de 10 ani dar dovedeşte că are sclipire de geniu şi adevărate calităţi medicale, reuşind să devină un bun medic pediatru.
Circa 10% din persoanele care suferă de autism, au anumite forme de abilităţi savante, talente deosebite, speciale, dar limitate, cum ar fi memorează foarte uşor şi ţin minte liste lungi, rezolvă calcule matematice cu numere foarte mari şi cu multe zecimale în doar câteva secunde, pot avea talent la desen sau muzică. Multe persoane cu autism au percepţii senzoriale neobişnuite.
Sindromul Savant este o condiţie medicală în care o persoană cu dizabilităţi mentale grave, inclusiv tulburări de autism, demonstrează capacităţi şi abilităţi mult peste ceea ce ar putea fi considerat normale. Exemplele cele mai dramatice sunt observate la persoanele care au scor foarte scăzut la testele de IQ, unde demonstrează aptitudini excepţionale în domenii specifice, cum ar fi matematică, artă, memorare sau capacitate muzicală. Deşi este numit “sindrom”, acesta nu este recunoscut ca o tulburare mentală. Cei care au sindromul savant sunt numiţi şi autişti, deoarece mintea lor caută în continuu noi experimente şi noi lucruri lucruri de învăţat, astfel încât nu mai interacţionează cu ceilalţi oamenii, trăind de cele mai multe ori izolaţi în lumea lor ştiinţifică în care se simt în siguranţă şi fericiţi.
Joo Won îl va interpreta pe Park Shi-on, fiu de miner, care în copilărie a fost bătut în mod frecvent de către tatăl. Are tulburări de dezvoltare mentală specifice autismului şi primeşte o educaţie de specialitate la un centru de îngrijire, unde cei de acolo află că este un mic savant. Are înclinaţii de geniu având o memorie excepţională şi o percepţie ascuţită, extraordinară a spaţiului din interiorul corpului uman. Cu toate că are tulburări de dezvoltare ştie foarte bine ştie să discearnă binele de rău şi cu ajutorul unui tutore, el devine în cele din urmă doctor rezident în chirurgia pediatrică.
Park Shi-on are un suflet curat de copil, cu o inimă caldă căruia îi pasă întotdeauna de oameni şi are grijă de ei şi chiar această trăsătură la atras pe Joo Won la acest rol, făcându-l în cele din urmă să accepte această provocare.

Sursa: http://koreafilm.ro/blog/2013/08/good-doctor-k-drama-2013/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu