Sper ca prin conţinutul acestui blog (scurte descrieri), să ajut ca fiecare să-şi aleagă serialul/filmul pe care doreşte să-l vizioneze.

joi, 8 august 2013

GREAT MERCHANT KIM MAN-DEOK

GREAT MERCHANT KIM MAN-DEOK (istoric, 30 episoade, 2010). În epoca dinastiei Joseon, mai ales ca urmare a principiilor confucianiste care desconsiderau femeia, în Coreea femeile aveau un statut social minor şi se loveau mereu de discriminarea bazată pe sex. Practic, era imposibil ca o femeie să se exprime liber şi să urmeze calea pe care o dorea. În această epocă de oprelişti, o tânără femeie s-a afirmat cu putere printre locuitorii insulei Jeju, insula cunoscută ca loc de exil şi suferinţă, iar faima ei a ajuns până la Curtea Regală din capitală. Este vorba despre Kim Man-deok, o negustoreasă care a decis că în lumea coruptă a comerţului, să aplice principiile cinstei şi corectitudinii şi să îşi facă o carieră într-o societate potrivnică. Ea a pornit din clasa de jos, fiind o curtezană a statului fără nicio perspectivă de a scăpa de statutul ei, dar reuşind prin dârzenie şi voinţă să rămână în istorie ca "bunica ce împarte", după ce şi-a dat averea greu agonisită pentru a scăpa populaţia insulei de foamete.

 Sursa: https://www.a-queens.ro

I WILL TEACH YOU LOVE

I WILL TEACH YOU LOVE (comedie romantica, 2010). Dacă iubeşti pe cineva fără să ai nicio speranţă că te va remarca vreodată, ce poţi să faci? Cel mai uşor e să renunţi şi să-ţi deschizi inima către o altă iubire mai puţin imposibilă. Lee Jin-lee este însă o tânără destul de încăpăţânată încât să nu accepte posibilitate de a renunţa la iubirea ei neîmpărtăşită. Chiar mai mult decât atât, ea decide brusc că bărbatul pe care îl iubeşte în tăcere de mult timp trebuie să afle de această iubire, fie că o acceptă, fie că nu. Şi atunci... recurge la o soluţie mai puţin obişnuită şi destul de riscantă: angajează un expert în probleme de relaţii romantice ca s-o înveţe cum să-l seducă pe alesul inimii ei. Fiind sinceră şi foarte directă din fire, dar şi foarte stângace, Lee Jin-lee are mari probleme în a-l impresiona pe Choi Chul-woo deşi beneficiază tot timpul de asistenţa consultantului ei, Tae-jun. Dar căile iubirii sunt mereu încâlcite şi surprize pot apărea când te aştepţi mai puţin.

Sursa: https://www.a-queens.ro

DONG YI

DONG YI (istoric, 60 episoade, 2010). Acţiunea serialului DONG YI (Concubina regelui) se petrece în timpul domniei regelui Sukjong şi descrie în variantă romanţată viaţa tinerei sclave purtătoare de apă Dong Yi, care ajunge sub protecţia reginei şi care îi este foarte devotată stăpânei sale. Când regina se îmbolnăveşte grav, regele o surprinde pe Dong Yi rugându-se cu fervoare pentru viaţa acesteia şi drept răsplată o face concubină regală. Dong Yi ajunge la rangul superior de concubină sukbin, după ce dă naştere unui fiu, care devine mai târziu al 21-lea rege al Joseonului. Prin inteligenţa şi înţelepciunea ei, reuşeşte să dejoace planurile unor nobili ce se opun ajungerii la tron a unui prinţ cu sânge "murdar" de sclav, asigurând fiului ei supravieţuirea la o Curte Regală periculoasă şi intrigantă.

Sursa: https://www.a-queens.ro

LINGERING AFFECTION

"Lingering affection" (drama, 2011) (Iubiri bolnăvicioase). Acţinea filmului se petrece în perioada târzie a dinastiei Joseon într-un bordel aflat lângă un heleşteu cu lotuşi. Pentru că sosise vremea ca o tânără de 16 ani “să-şi ridice părul” (să-şi petreacă prima noapte ca şi curtezană) destui bărbaţi vrăjiţi de frumuseţea şi talentul ei ar fi vrut să aibă parte de această fericire. Tânăra (Cho-yeon) decisese însă că-l va alege singură pe bărbatul cu care-şi va petrece prima noapte. Condiţia ei era ca cel care o dorea, să recupereze un inel pe care ea îl aruncase în heleşteu. Deşi era o îndrăzneală de neimaginat, nobilii ce frecventau acea casă a plăcerilor s-au arătat dispuşi la orice nebunie de dragul ei. Dintre toţi admiratorii, cel mai înverşunat era fiul Ministrului de Stânga, Min Jang-hwi. Când în preajma viitoarei curtezane apare şi un mic nobil, In-seong, furia şi frustrarea nobilului Min atinge cote dramatice. Cine îi va recupera inelul frumoasei Cho-yeon şi cui îşi va dărui ea inima?

Sursa: https://www.a-queens.ro/

PIANIST

PIANIST (romantic, 2010). Talentul nu poate înflori dacă nu există niciun sprijin financiar iar iubirea poate deveni îngăduitoare până la servilism când nu ai niciun ban. În această situaţie se află cele două personaje principale din PIANIST. Oh Je-ro e un tânăr înzestrat cu un extraordinar talent nativ pentru muzică dar care nu a luat niciodată vreo lecţie de pian. Pentru că n-a reuşit să-şi termine liceul, Oh Je-ro lucrează ca reparator de piane şi acordor în atelierul de reparat piane al unchiului său. El nu are niciun vis şi nici măcar nu i-a trecut vreodată prin minte că ar putea avea unul. Şi totuşi, are o dorinţă ce izvorăşte din viaţa dificilă pe care a dus-o până la 21 de ani: să nu semene cu tatăl lui şi să nu ducă o viaţă oarecare asemenea acestuia. Yoon In-sa este o tânără care în copilărie dovedise că posedă un talent deosebit pentru pian dar, din marea ei pasiune pentru muzica lui Chopin şi din visul ei de a deveni o mare pianistă, se alesese praful deoarece provenea dintr-o familie săracă. Destul de realistă din fire, In-sa decide să renunţe la acest vis pentru a deveni măcar o bună profesoară de pian. Dar nici acest vis nu pare a avea prea mari şanse să devină realitate. Relaţia cu iubitul ei de 5 ani nu este nici ea mai bună căci părinţii lui nu-şi doresc o noră săracă. În aceste condiţii, In-sa îl întâlneşte pe Je-ro, îi recunoaşte talentul şi încearcă să facă ceva pentru ca geniul lui nedescoperit să nu aibă aceeaşi soartă cu visul ei. Între cei doi se înfiripă o iubire delicată.

CAN`T LIVE WITHOUT ROBBERY

CAN`T LIVE WITHOUT ROBBERY (2002)
"Can't Live Without Robbery" e o comedie extrem de plăcută şi va surprinde pe toţi datorită subiectului dezvoltat într-un mod foarte inteligent. Povestea se construieşte în jurul unui programator celebru din Coreea care creează jocuri de succes. E bogat, frumos şi talentat, dar ascunde un secret teribil. Există o latură întunecată a personalităţii sale pe care nimeni nu o cunoaşte. Uneori simte nevoia să fure! Şi nu o face pentru a-şi mări bogăţia sau pentru a deveni faimos ci pentru a-şi satisface vanitatea. Cu cât obiectul pe care şi-l doreşte e mai greu de furat cu atât dorinţa lui de a-l obţine e mai mare. Ultima sa ţintă e vila unui funcţionar public căsătorit cu o femeie frumoasă şi bogată.

Sursa: http://koreaoidilacinematografica.blogspot.ro/