Sper ca prin conţinutul acestui blog (scurte descrieri), să ajut ca fiecare să-şi aleagă serialul/filmul pe care doreşte să-l vizioneze.

joi, 1 august 2013

CONFESSION OF MURDER

"Confession of  murder" (I Am Murderer) (2012)
La inceputul anilor ’90, mai multe crime in serie nerezolvate zguduie Coreea. 10 femei sunt ucise de acelasi criminal, fara ca Politia sa-l poata captura. Locotenentul Choi Hyung-gu e cel care instrumenteaza acest caz.si chiar este la un pas sa-l captureze pe asasin, insa in ultima clipa acesta ii cresteaza fata si reuseste sa fuga. 15 ani mai tarziu, termenul de prescriptie se implineste iar criminalul, oriunde si oricine ar fi scapa de orice raspundere pentru crimele comise. Doar ca pentru locotenentul Hyung-gu lucrurile nu se incheie aici. Si-a promis ca il va prinde pe criminal cu orice pret, si daca ar fi sa-l vaneze toata viata. Cand lucrurile iau aceasta turnura oarecum fireasca odata cu trecerea timpului, o stire bomba explodeaza. Un anume Lee Doo-suk isi lanseaza cartea “Marturisirea crimei”, un eveniment mediatizat la maxim. Nimic iesit din comun pana aici. Ceea ce atrage atentia lui Hyung-gu e insa subiectul cartii: marturia unui criminal in serie – chiar Lee Doo-sik – despre cum si-a ucis cele 10 victime femei in urma cu 15 ani. Cu zambetul pe buze, acesta organizeaza o conferinta de presa cu lansarea cartii, iar in scurt timp, datorita mediatizarii excesive, Lee Doo-sik devine cea mai urmarita “vedeta” din Coreea, facandu-si fani si antifani deopotriva. Cinismul acestuia nu cunoaste limite in momentul in care decide sa mearga sa isi ceara iertare membrilor familiilor vaduvite de absenta unei persoane dragi. In fata acestei situatii, in secret, membrii acestor familii se intalnesc si pun la cale un plan de asasinare a lui Lee Doo-sik. Insa Hyung-gu nu poate ramane indiferent, razbunarea trebuie sa fie a lui. In plus, fara dovezi clare, nu poate condamna la moarte pe nimeni, doar cunoaste prea bine deontologia profesiunii sale. Astfel, se vede pus in situatia de a face totul pentru… salvarea celui ce pretinde ca e criminalul in serie…

LOVE 911

"Love 911"
Kang-il si Mi-soo sunt amandoi persoane cu mari responsabilitati, de decizia carora poate depinde viata altor persoane. Kang-il este un pompier ce lupta nu doar cu focul ci si cu orice urgente ce intervin si intra in atributia unitatii la care lucreaza – Interventii rapide. Pe langa salvarea de vieti omenesti din incendii, cutremure, explozii, accidente si alte misiuni periculoase, unitatea de interventii rapide primeste uneori si misiuni mai putin obisnuite, cum ar fi capturarea sau salvarea unor animale, interventii in cazul amenintarilor cu aruncatul de pe bloc si cate si mai cate… Mi-soo e o doctorita la inceput de cariera ce lucreaza la Urgente, in acelasi regim de stres si neliniste. Se viseaza un medic chirurg, iar in acest scop incearca sa faca orice pentru a-si impresiona directorul pentru o promovare si calificative bune in viitor. Intr-una din zile un barbat turbulent isi aduce sotia la Urgente. Vazand ca aceasta are echimoze pe mana, concluzia lui Mi-soo e ca femeia nu are nimic, doar a fost batuta de sotul ei, astfel ca trateaza cu indiferenta cazul, decizand externarea pacientei la scurt timp. Doar ca imediat dupa externare starea pacientei se agraveaza, iar un medic cu adevarat profesionist constata ca aceasta a suferit un anevrism cerebral si ca se afla intr-o situatie grava. Sotul femeii e decis s-o dea in judecata pe Mi-soo pentru diagnosticul gresit, fapt ce creeaza mari probleme spitalului. Intre timp, Kang-il e chemat la Urgente unde sotul femeii devine violent si sfarseste prin a-l agresa cu un bisturiu. Incidentul lui Kang-il pare a fi singura salvare pentru Mi-soo. Avocata spitalului o sfatuieste sa-l convinga pe pompier sa-l dea in judecata pentru agresiune pe sotul femeii careia Mi-soo i-a pus diagnosticul gresit, lucru care i-ar fi fost de real folos in procesul ei caci i-ar fi scazut credibilitatea reclamantului. Drep urmare, Mi-soo ia legatura cu Kang-il si e decisa prin orice mijloace sa-l convinga s-o ajute. Doar ca nu e chiar atat de usor, Kang-il fiind o persoana extrem de dificila…

Sursa: https://www.a-queens.ro/

CITY HALL

"City Hall" (Primaria) (romantic, 20 episoade,  2009).
Shin Mi-Rae (Kim Sun-Ah) este secretara primarului din oraselul de provincie Inju. Timp de ani de zile ea a facut cafeaua si a copiat acte, fara sa aiba alte planuri decat de a se tine in afara masinatiunilor politice si a coruptiei care o inconjoara. Apare Jo Guk (Chae Seung-Won), membru al guvernului provinciei si un star in ascensiune al politicii, care este trimis de mentorul lui, cu un scop misterios, sa preia pozitia de viceprimar al orasului Inju. Telul final al lui Jo Guk este sa devina presedintele Coreei de Sud. Nu este prea fericit sa fie expediat intr-un orasel, dar se adapteaza repede, si gaseste in Mi-Rae un potential ucenic intr-ale politicii. Cand Mi-Rae castiga un concurs de frumusete si cere cu indarjire premiul pe care primarul l-a furat, este imediat concediata. Jo Guk decide ca acum este timpul sa faca o miscare. O ia sub aripa lui, si o lanseaza in arena politica drept noul candidat la primarie. Acum, prietenii lui Mi-Rae, vecinii, si multi sustinatori se aduna in jurul ei, pornind impreuna intr-o cursa la capatul careia Mi-Rae isi va descoperi adevarata valoare. Luptandu-se cu fostul ei sef si alti membrii corupti ai guvernului, va gasi ea si puterea de a cuceri inima arogantului Jo Guk?

THE WOMAN WHO STILL WANTS TO MARRY

“The Woman Who Still Wants to Marry” (“Eu tot vreau sa ma marit”) este un serial coreean realizat in anul 2010 care exploreaza vietile amoroase a trei prietene in jur de 30 de ani, si drumul lor catre implinirea afectiva.
Jurnalista Shin-Young are 34 si vrea sa-si gasească dragostea, dar e greu sa ramana pozitiva atunci cand ea se confruntă cu o presiune la locul de muncă si o serie de relatii esuate. Dar atunci când se pare ca sansele ei ar fi trecut, ea intalneste un muzician cu zece ani mai tanar decat ea, iar in acelasi timp, fostul ei logodnic se întoarce pentru a reaprinde flacara.
Da-Jung este translator (coreeană-engleză), isi doreste cu disperare sa se casatorească intr-un an.
Bu-ki (consultant restaurant). Ea a rupt logodna, a studiat în strainatate, si este multumita pe cont propriu ca femeie si in afaceri.