Sper ca prin conţinutul acestui blog (scurte descrieri), să ajut ca fiecare să-şi aleagă serialul/filmul pe care doreşte să-l vizioneze.

vineri, 2 august 2013

SLINGSHOT / STORY OF A MAN / A MAN'S STORY

"Slingshot" / "Story of a man" / "A man's story" (drama, 20 episoade, 2009)
Povestea incepe cu o emisiune de televizata in direct. La scut timp dupa inceperea transmisiei, un tanar purtand o arbaleta se strecoara in studio si indreptand arma spre reporter, ii cere acestuia sa citeasca un text in fata camerei. Dupa un moment de panica, realizatorii intrerup emisia iar oamenii de ordine il dezarmeaza si-l imobilizeaza pe intrus. Doar ca nu acesta este adevaratul inceput al povestii… Kim Shin (Park Yong-Ha) e un tanar aratos si inteligent, dar si un pierde vara. Lucreaza ca sofer de camion la fabrica de galuste a familiei, desi a terminat cu brio o facultate. Iubita lui, Sung Kyung-Ah (Park Si-Yeon) ii spune glumind ca nu-l va lua de sot deoarece nu are niciun plan de viitor. Viata usoara a lui Shin se termina brusc, cand in urma unui reportaj agresiv care denigraza produsele, fabrica de galuste da faliment iar Kim Wook (Ahn Nae-Sang) fratele lui Shin si directorul fabricii, isi afla sfarsitul sub rotile unui camion. Camatarii si compania de asigurari creeaza doar alte probleme financiare pentru supravietuitori. Blocat in durere si disperare, Shin face nebunescul gest de a navali in sudioul de televiziune, in urma caruia e acuzat de tentativa de omor asupra reporterului si condamnat la mai bine de trei ani de detentie. In inchisoare are parte de o primire brutala si in infruntarile ce urmeaza aproape isi pierde viata. Dar dupa asta, reuseste sa castige aprecierea conducatorului bandei, si alaturandu-se gruparii, beneficiaza de protectie si favoruri. Dupa ispasirea pedepsei, Shin iese din inchisoare cu ganduri de razbunare fata de cei care au provocat toate nenorocirile si ajutat de prieteni pune in practica o escrocherie genial elaborata.
Intr-un alt plan este urmarita povestea familiei de bogatasi Chae. Tatal, Chae Dong, este directorul companiei pe care prin forte proprii si de-a lungul a peste treizeci de ani a ridicat-o pana la nivelul la care se numara printre firmele de top din domeniul constructiilor. Fiul acestuia, Chae Do-Woo e un versat om de afaceri. Cu un fler imbatabil si lipsit de scrupule, urmareste doar profitul fara a tine cont de consecintele actiunilor sale asupra celorlalti. De fapt el e cel care a orchestrat “criza alimentelor”, careia i-a devenit victima familia lui Shin, cu scopul de a prelua un gigant din industria alimentara. Relatia dintre tata si fiu e tensionata, cei doi luptandu-se pentru putere si pentru controlul firmei, iar masura in care escaladeaza acest conflict devine la un moment dat infricosatoare. Cea care mediaza deseori intre cei doi e Chae Eun Soo, sora lui Do-Woo, care are un caracter diametral opus fratelui ei, pe cat de rece si calculat fiind el, pe atat de calda si empatica fiind ea.
Cele doua fire narative se impletesc intr-un mod reusit, ritmul povestii fiind alert, rasturnarile de sitautie surprinzand adeseori, iar ca rezultat, fiecare episod e o poveste in sine care se termina cu un “va urma” extrem de incitant.
Personajele principale din “A Man’s Story” / “The Slingshot” sunt complexe si foarte bine conturate, oferind echilibru pe parcursul serialului. Lipsa de certitudine a inclinarii balantei intr-o parte sau alta tine interesul privitorului la cote tot mai ridicate pe masura ce actiunea se desfasoara.
Kim Shin e personajul pozitiv. Transformarea lui din playboy-ul fara griji in barbatul versat si razbunator, e un proces profund si dureros. Cu toate ca ii este dat sa suporte extrem de multa durere, atat sufleteasca cat si fizica, el ramane o persoana in esenta buna. Desi isi doreste sa distruga “Chae Dong Constructions” si pe presedintele acesteia, ajunge sa se gandeasca la angajatii care vor ramane fara locurile de munca. Cand e pe punctul de a se folosi de “furnicile” care fac speculatii bursiere, il opreste gandul falimentarii tuturor acelor investitori. Faptul ca in loc sa fie doborat de loviturile destinului, el devine tot mai puternic, e o alta trasatura demna de admirat, la fel cum remarcabil e modul in care interactioneaza cu ceilalti, legand cele mai trainice prietenii.
De cealalta parte, Chae Do-Woo e eroul intunecat, invaluit intr-o aura de mister seducator. E mereu rece, distant, calculat, lipsit de sentimente pozitive, nepasator la trairile celorlalti. Singura persoana fata de care manifesta un oarecare atasament e sora lui, Chae Eun Soo, iar in momentul in care se simte parasit de aceasta, o substituie mai mult sau mai putin cu Sung Kyung-Ah. Conflictul care-l are cu tatal sau isi are radacinile in copilaria marcata de momente nefericite si traumatizante, si se dezvolta la maturitate intr-o lupta acerba pentru control si putere.
Chae Eun Soo e personajul care intriga in cea mai mare masura. Ei i se aplica zicala “apele linistite sapa adanc”. Desi in prima faza poate fi categorisita ca personaj secundar, e femeia cu cea mai mare influenta asupra eroilor din serial. Chiar daca a avut o copilarie similara cu Do-Woo, spre deosebire de acesta, a devenit la maturitate o persoana neverosimil de buna. Totusi, bunatatea ei nu inseamna naivitate. Are intotdeauna o viziune clara asupra situatiilor si persoanelor din jur. Iar deciziile care le ia nu sunt tinute de temerile sau constrangerile care le au posesorii unor caractere salabe.
Sung Kyung-Ah e femeia care a renuntat de buna voie la iubire. Foarte frumoasa, educata si inteligenta, alege sa devina dama de companie cu scopul de a face bani rapid. Sa plateasca datoria lui Shin, o considera “taxa de intrare” in noua lume. Aceasta lume pare sa i se potriveasca perfect si atractia care se naste intre Kyung-Ah si Do-Woo e generata de faptul ca amandoi au aceiasi sete de putere si aceeasi singuratate autoimpusa in suflet.

WARRIOR BAEK DONG SOO

"Warrior Baek Dong Soo" (actiune, 27 episoade, 2011)
Actiunea serialului se desfasoara in timpul domniei regelui Jeongju (1752-1800), intruchipat in seriale precum “Painter of the Wind” sau “Yi San”. Jeongju era fiul Printului Mostenitor Sado, cel care a sfarsit intr-un cufar de orez inchis de propriul tata, regele Yeongjo. In acest context debuteaza serialul, cu un rege Yeongjo prins la mijloc intre factiunile Noron si Soron, si intr-o perioada in care implicarea dinastiei chineze Qing in favoarea uneia sau alteia dintre Factiuni putea afecta echilibrul politic din Joseon. Printul Mostenitor Sado era un adept infocat al ideii abolirii sistemului aristocratic si al egalitatii sociale, dar si al recuperarii de catre Joseon a teritoriilor nordice pierdute in urma invaziei manciuriene.. In momentul in care a sfaramat cu sabia sa monumentul de piatra Samjeondo, ce marca simbolic supunerea Joseonului in fata dinastiei manicuriene Qing, Factiunea Noron reactioneaza si conspira alaturi de Qing impotriva Printului Sado. Unul din supusii vrednici ai acestuia, Baek Sa, isi asuma complotul inventat de rivalii Printului si e condamnat la moarte. Mai mult, intreaga lui familie urmeaza a fi macelarita din ordinul Regelui. Sotia lui Baek Sa naste, in aceste momente tulburi, un prunc, pe care il numeste Dong Soo si pe care il incredinteaza celui supranumit Sfantul Sabiei, cel mai bun spadasin si luptator din Joseon, confident al Printului Sado. Printr-o serie de intamplari, viata pruncului ajunge sa fie intr-un final crutata. Cu trecerea anilor, Dong Soo e crescut fara iubire, in ciuda faptului ca existenta lui se datoreaza mai multor vieti sacrificate sau nenorocite. Acesta invata artele martiale si manuirea sabiei, iar intr-o zi i se ofera ocazia sa intre in temuta miscare rebela “Hoksa Chorong”…

THE INFLUENCE

„The Influence” prezinta o poveste de iubire care infrunta timpul, mesajul principal al seriei fiind ca in acest imens puzzle numit Univers, indiferent de dimensiunea spatiala sau temporala, omul, ca fiinta rationala, cu sentimente si constiinta, trebuie sa-si respecte promisiunile facute celor dragi. Momentele dificile din viata nu sunt decat borne ale diferitelor etape ale vietii ce trebuie depasite, deoarece nimic nu este la intamplare in aceasta lume. Existenta fiintei umane isi are rolul ei in mersul acestei lumi, iar responsabilitatea fata de cei de langa noi e decisiva. Un serial despre cum sentimentul poate invinge timpul, in ciuda efemeritatii fiintei umane.

COFFE PRINCE

"Coffe Prince" (romance, 17 episoade, 2007)
Go Eun Chan este o tanara de 24 de ani pe care situatia precara a familiei a obligat-o sa accepte orice fel de slujba. Livreaza lapte dimineata, preda taekwondo unor copii si are o slujba cu jumatate de norma unde livreaza mancare la domiciliu. Neavand un aspect fizic prea feminin, tanara e deseori confundata cu un baiat.
Choi Han Kyul este un tanar de 29 de ani care nu are alt scop in viata decat sa se distreze. Este nepotul rasfatat al presedintei unei mari companii alimentare si se intoarce din SUA la cererea bunicii sale. Desi fac parte din lumi complet diferite, cei doi se vor intalni in mod accidental.
Celalalt cuplu din serial este reprezentat de Han Yoo Joo si Choi Han Sung. Han Yoo Joo este o tanara pictorita care se intoarce la Seul dupa 2 ani de studii la New York. Choi Han Sung, varul lui Choi Han Kyul (nepotul rasfatat) si fostul iubit al lui Han Yoo Joo, este un producator muzical de succes. Cei doi incearca sa treaca peste despartirea provocata de Yoo Joo si sa reinceapa o relatie. Problemele apar imediat deoarece Yoo Joo se asteapta sa fie iubita in acelasi fel, neconditionat si total, dar pe Han Sung suferinta provocata de despartire il schimbase destul de mult. Destinele tuturor acestor personaje se vor intalni mai intai accidental, apoi se vor intretaia definitiv in momentul in care Choi Han Kyul va prelua o cafenea (devenita ulterior „Coffee Prince”)
Momentele comice si interpretarea de exceptie a actritei Yoon Eun-Hye a rolului baietoasei si noncomformistei Go Eun Chan, confuziile create de celelalte personaje la vederea aspectului ei barbatesc si numeroasele surprize placute ce apar pe parcurs vor face deliciul celor ce vor urmari cu sufletul la gura acest serial, care are absolut de toate.

ATHENA

 Athena” (drama, 20 episoade, 2011) este calificat drept un serial de actiune/spionaj/comedie/drama, insa spre deosebire de IRIS, ca realizare este mult mai bine editat, iar scenariul este mai deschis spre diversitate. Serialul insista pe culisele vietii de agent secret, prezentand o poveste (desigur fictiva) captivanta atat ca scenariu cat si ca realizare. Un savant nord-coreean, implicat in programul de cercetare a energiei nucleare in Nord, intentioneaza sa dezerteze in Sud. Insa este capturat, datorita unei scurgeri de informatii, nu de sud-coreeni ci de serviciile secrete rusesti. Presedintele coreean incredinteaza unui grup de agenti secreti o misiune ce viza recuperarea savantului nord-coreean. Urmare a acesti misiuni, se creaza NTS – Serviciul National Antiterorist, in care agentii par mai mult sa-si omoare timpul pe jocuri de calculator. Dar in scurt timp povestea prinde contur cand presedintele sud-coreean vorbeste despre descoperirea de catre Coreea de Sud a unei tehnologii novatoare de utilizare a energiei nucleare care nu are nimic de-a face cu metodele clasice de exploatare a ei. Pentru finalizarea programului, implicarea savantului nord-coreean este vitala. NTS are ca misiune apararea acestui secret national, insa in scurt timp intra pe fir serviciile secrete ale altor tari interesate in problema: SUA, Franta, Rusia sau China. Tradari, jocuri duble, asassinate la comanda, toate sporesc tensiunea serialului, “Athena” reusind sa ofere inca o poveste electrizanta in stilul IRIS, pe care iubitorii genului cu siguranta o vor savura.

PRINCESS HOURS

"Princess Hours" (GOONG) (24 episoade, 2006)
In imaginara familie regala coreeana se declanseaza o neasteptata criza: Regelui i se descpera o boala incurabila si se impun masuri urgente de stabilire a succesiunii la tron si intarire a pozitiei monarhiei prin recucerirea popularitatii. Cea mai buna masura, ce rezolva toate problemele, este casatoria Printului Mostenitor, pregatit astfel sa preia tronul daca situatia o va impune. Datorita unei promisiuni facute de fostul rege unui camarad de arme din popor, care-i salvase viata, doi adolescenti se vad pusi in dificila situatie de a accepta o casatorie fara sentimente. Mai rau, din pura intamplare, fata (Shin Chae Gyung) surprinde stanjenitorul moment in care printul (Lee Shin) isi declara sentimentele pentru o colega de scoala, Min Hyorin, si este refuzat de aceasta din cauza rigiditatii vietii ce i s-ar impune alaturi de el. Decizia lui Chae Gyung de a refuza o casatorie ridicola este invinsa de sentimentul de devotiune fata de binele familiei sale in clipa in care, cu portareii in casa, trimisii Palatului vin s-o prezinte Reginei Mame.
Asa incepe odiseea vietii la Palat, in protocolul traditional al imaginarei Familiei Regale Coreene, a unei fete obisnuite, in viata tumultoasa a secolului XXI. Shin Chae Gyung provine dintr-o familie modesta, care face eforturi sa o intretina la o scoala de arte elitista. Mai mult, afacerea tatalui da faliment si creditorii se reped asupra lor din cauza imprumuturilor unor prieteni pe care, cu prea multa incredere, ii girase. Mama este un agent de asigurari fara mare succes din cauza pozitiei actuale nefavorabile a familiei si are un frate mai mic, scolar si el. Casatorita fara dragoste, cu un sot elegant dar indiferent, cinic si arogant, iritat mereu de efuziunile ei, sufera din devotament dar il descopera incet ca fiind in realitate insingurat, sensibil si tandru.
Lee Shin, ca Print Mostenitor, educat de mic in spiritul reprimarii emotiilor si sentimentelor, afla ca este in pozitia de mostenitor al Tronului din cauza mortii subite a unchiului sau. Astfel, conform traditiei imperiale, au fost eliminati din peisajul politic matusa (Hye Jung Gong) si varul sau (Hyo Ryul) care au trait in exil timp de 14 ani, la Londra. Lee Shin accepta casatoria aranjata de batrani cu gandul de a-si bate joc de Chae Gyung dar de fapt, insiguratul print este impresionat de naturaletea, naivitatea si entuziasmul fetei si, sub presiunea exercitata asupra ei de Ryul (varul sau), va sfarsi prin a se indragosti de micuta lui sotie.
Intriga politica poarta pecetea matusii intoarsa din surghiun, care timp de 14 ani si-a macinat amarul cu gandul la revansa iminenta si recucerirea pozitiei de catre fiul sau, Hyo Ryul, cel care ar fi trebuit sa fie de drept viitorul Rege al Coreei. In acest scop va folosi o seama de “unelte” intre care slujbasi de la Palat, Hyorin si chiar pe fiul ei, pentru a declansa scandaluri care sa duca la detronarea printului. Spre deosebire de mama sa, Hyo Ryul se intoarce plin de sentimente curate, dar manat de pasiunea pentru Chae Gyung, care i s-ar fi cuvenit, dupa dorinta fostului rege. Drept urmare, decide sa urmeze calea mamei sale si sa-i ia pozitia si sotia lui Lee Shin. Situatiile create de diverse personaje spre folosul lor si modul de solutionare a acestora de catre cei contra carora se indreapta raman farmecul pe care trebuie sa-l descopere fiecare spectator, in concordanta cu asteptarile si trairile sale.

HOTELIER

“Hotelier” (drama, romance, 20 episoade, 2001) este un termen care vrea sa desemneze persoana ce detine sau conduce un hotel. Cu treizeci de ani in urma, domnul Choi si-a pus la bataie toate resursele pentru a fonda Hotel Seul, o afacere destinata sa devina o emblema in bransa In tot acest timp afacerea s-a confundat cu viata sa, hotelul cu casa sa, iar personalul cu familia sa. Profiturile obtinute i-au permis sa-si extinda afacerea, sa mareasca spatiile de cazare dar acesta nu stie ca unii din manageri isi cam baga degetele in bani si accepta mita pentru a favoriza cheltuieli ce nu-si au rostul, asa ca ramane fara finantare chiar inaite de terminarea lucrarilor si cu probleme de lichiditate privind activitatea curenta si salariile lucratorilor. In acest moment de cumpana, vechiul sau prieten Kim Bok-Man (Han Jin-Hee), proprietarul lantului Hankang Distribution, trage niste sfori sa-i ingreuneze negociereile cu bancile care ar putea asigura finantarea, in scopul de a prelua hotelul. Sfarsit de lantul necazurilor, Presedintele Choi moare de infarct si lasa toata greutatea pe umerii sotiei sale, Yoon Dong- Sook (Yoon Yeo Jung), care nu s-a implicat niciodata in afacere. Fiul lor, Choi Young- Jae (Park Jung-Chul) e un tanar imatur, ce nu vrea sa-si asume responsabilitati, nu vrea sa munceasca, ocupat numai cu distractiile si care creeaza numai incurcaturi pe care sa le descurce altii.
Pentru a se descurca in situatia de presedinte al companiei despre care nu stie nimic, si pentru a deznoda itele incalcite ale crizei financiare, doamna Yoon decide sa urmeze ultima dorinta a sotului si sa-l aduca pe Han Tae-Jun (Kim Seung Woo), fost Director General, demis cu trei ani in urma din cauza inscenarii unui incident cu o clienta a hotelului. Han Tae-Jun se afla in Las Vegas si pentru a-l aduce inapoi e trimisa fosta lui prietena, Suh Jin-Yeong (Song Yoon-Ah) si ea unul din directorii devotati hotelului.
Pentru a se ocupa de preluarea hotelului, Kim Bok-Man apeleaza la un expert in tranzactiile cu actiuni, un coreeano-american, Frank Shin Dong-Hyuk (Bae Yong Joon) si la partenerul acestuia, avocatul Leo (Choi Yong-Min). Expertul nu e interesat, dar accepta targul dupa ce Suh Jun-Youg, intalnita intamplator ii trezeste interesul si afla ca face parte din personalul afacerii propuse. Astfel, Shin Dong-Hyuk ajunge in Coreea, isi revede tatal biologic, isi va gasi sora adoptata si ea in America si ajunsa in grija lui Han Tae-Jun care e pus in cateva situatii grele din cauza slujbei expertului Shin.
Desi inamici pe campul bataliei finantelor si dragostei, Tae-Jun si Dong-Hyuk vor ajunge sa colaboreze, din motive de onestitate si omenie, reusind pana la urma sa contracareze atacurile perfide si necinstite ale corporatistului Kim Bok-Man a carui cerbicie va fi infranta numai de soarta.
Fiul proprietarei, Choi Young-Jae, se indragosteste de fiica lui Kim Bok-Man, Kim Yoon-Hee (Song Hye Kyo) si avem o situatie “Romeo si Julieta”, numai ca Julieta noastra nu-l vrea pe Romeo ci pe Han Tae-Jun caruia ii este recunoscatoare pentru solicitudinea protectoare pe care i-o arata in cateva situatii dificile si nu ezita sa se indragosteasca pana peste urechi. In final, aflam ca moralitatea are caile ei de a invinge, ca devotamentul angajatilor este esential pentru ca o afacere sa stea in picioare si ca nebanuite sunt caile sufletului care poate transforma un bloc de gheata egoist intr-un salvator de situatii limita.

WILD ROMANCE

"Wild romance" (romance, 16 episoade, 2012) ne introduce in lumea jucatorilor de baseball, urmarind idila nabadaioasa dintre jucatorul Park Mu Yeol (Lee Dong-Wook) si garda lui de corp Yoo Eun Jae (Lee Si-Young). Printr-un incident hilar si umilitor pentru Mu Yeol, Eun Jae devine garda lui de corp. Fiecare din ei a facut in cele din urma un compromis: Mu Yeol pentru a nu adauga inca un incident neplacut imaginii lui deja destul de sifonate, Eun Jae pentru salvarea locului sau de munca. Daca Park Mu Yeol juca la echipa campioana Visatorii Rosii, Eun Jae era sustinatoare infocata a echipei perdante Pescarusii Albastri. Pornind de la aceste premize, bineinteles ca s-a lasat cu scantei la fiecare confruntare a celor doi. Impartind impreuna o mare parte din timp, acestia incep sa inteleaga fiecare problemele celuilalt si sa-si schimbe felul de a vedea lucrurile. Mu Yeol primeste scrisori de amenintare, iar situatia devine serioasa atunci cand cineva incearca sa-l otraveasca. Astfel incepe munca de investigatori ad-hoc a celor care ii doresc binele lui Mu Yeol. Vor reusi ei sa dejoace planurile de razbunare dospite timp de 10 ani de o minte bolnava?

FAITH

"Faith" (fantastic, istoric, romance, 24 episoade, 2012)
Choi Young (Lee Min-ho) este un tanar razboinic ce traieste undeva in regatul Goryeo (cel ce precede Joseonul). Lipsit de afectiune fata de semenii sai, acesta reuseste sa devina Comandantul Garzii Regale, direct raspunzator de siguranta Regelui. In ciuda pozitiei importante ocupate, Choi Young nu e o persoana interesata de averi, bani sau marcat de dorinta de inavutire, iar cea mai mare placere a lui este… sa doarma, nederanjat pe cat posibil. Cat timp acesta este indiferent fata de ceilalti semeni, implicit nici de moarte nu ii pasa, chiar daca functia ocupata e una care presupune pericole si expunerea tot timpul a vietii sale. Iar o persoana care nu se teme de moarte nu isi face planuri sau strategii de viitor, infruntand lucrurile asa cum sunt.
Yoo Eun Soo (Kim Hee-seon) e o femeie obisnuita din zilele noastre, total opusa ca fire lui Choi Young, deschisa fata de toata lumea si care stie sa-si esprime aceasta deschidere prin meseria pe care o practica, chirurg plastician. Initial fusese un chirurg generalist, dar realizand ca munca nu ii este rasplatita pe masura a ales chirurgia plastica fara nici un regret. Aceasta are si un vis: timp de 3 ani de zile sa munceasca din greu pentru ca, impreuna cu cativa prieteni, sa isi poate deschide o clinica private in Gungnam. Dar intr-o zi se trezeste pe cap cu un individ bizar, costumat in haine de epoca, care ii cere sa vina cu el. E vorba de nimeni altul decat Comandantul Choi Young, care o ia cu el inapoi in timp, in urma cu 660 de ani. Calatorind in timp in regatul Goryeo, cei doi vor avea de infruntat o multime de aventuri, de-a lungul carora vor descoperi si… iubirea, o iubire care transcede timpul si spatiul.

R2B: Return to Base

"R2B: Return to Base"
Fortele Aeriene Coreene. La fel de profesioniste ca cele americane, dotate cu avioane de ultima generatie ce pot face fata oricarui pericol. Piloti experimentati, cu sute de ore de navigat, isi arata indemanarea in exercitii spectaculoase, pregatiti oricand pentru orice provocare. Un asemenea pilot este si Jang Tae-hun(Rain), cel mai mic ca varsta din echipa de piloti de elita “Vulturii Negri”. Si cel mai bun. Dincolo de toate calitatile si priceperea de care da dovada, meritele fiindu-i recunoscute de toata lumea, Tae-hun este un rebel ce mai mereu intra in conflict cu superiorii sai din cauza teribilismului si nevoii exaggerate de adrenalina, specifice varstei. Cu prilejul unui miting aviatic, acesta face un salt in gol in plan vertical cu motorul oprit, speriind asistenta care vede ditamai aparatul de zbor venind cu o viteza mare direct spre sol. Acest numar nu era inclus in programul reprezentatiei “Vulturilor Negri”, iar la incheierea mitingului, naravasul pilot isi primeste si rasplata: e detasat la Divizia de Lupta 21 ca masura disciplinara. Aici o zareste pe sergentul Yu Se-yeong (Shin Se-kyung), ce lucra ca mecanic sef la hangarul cu avioane, de care se indragosteste la prima vedere, dar care se dovedeste greu de cucerit. In scurt timp se impune in cadrul Diviziei, iar suprematia urmeaza a fi stabilita in urma unei competitii aviatice. Desi antrenamentele zilnice duc la o mai mare experienta pentru pilot, nimic nu se compara cu situatiile reale in care indemanarea si celelalte abilitati sunt puse serios la incercare. O astfel de misiune se iveste in momentul in care in Coreea de Nord vecina are loc o lovitura militara de stat. Un pilot la bordul unui avion de razboi nord-coreean, lovit si fumegand, intra in spatiul aerian sud-coreean, solicitand azil politic. Cum va face fata rebelul Tae-hun primei misiuni oficiale in cadrul Diviziei de Lupta 21?

MY LOVELY KIM SAM SOON

"My lovely Kim Sam Soon" (romance, 16 episoade, 2005)
„Minunata mea Sam-soon” este povestea unei tinere femei care nu pare sa aiba nimic deosebit la prima vedere. Pentru ca a implinit deja 30 de ani, cei din jur o considera un pic trecuta pentru o femeie care inca mai viseaza sa se marite si, in plus, nu e nici frumoasa sau atragatoare conform standardelor general acceptate. Sam-soon ilustreaza perfect femeia obisnuita care nu pare sortita unei vieti extraordinare si, de fapt, nici nu-si doreste o astfel de viata. Tot ce-si doreste ea e sa intalneasca iubirea adevarata si sa traverseze oceanul vietii alaturi de un barbat care s-o iubeasca si in care sa poata avea incredere. Daca ceea ce isi doreste de la viata e mult sau putin, e greu de spus. Cert e ca ei pare sa-i fie greu sa gaseasca acea iubire si acel barbat la care viseaza. Dar Sam-soon e o adevarata luptatoare. Optimista, incapatanata, extrem de deschisa si de sincera, atat cu ea insasi cat si cu ceilalti, destul de dura in limbaj dar si in comportament, Sam-soon nu e totusi femeia care sa treaca neobservata. Pana la urma, cei din jur ajung sa o respecte si sa o iubeasca exact asa cum e sau tocmai pentru acest fel al ei de a fi. Dar lucrul pe care si-l doreste cel mai mult este sa-si schimbe numele din Kim Sam-soon in Kim Hee-jin. De ce isi detesta Sam-soon numele inca din copilarie ? In primul rand, inseamna a treia fiica, iar eroina noastra chiar este a treia fiica a familiei. Faptul ca numele ei indica doar o ordine impersonala nu e un fapt magulitor. Apoi, insasi sonoritatea numelui pare sa starneasca rasul si ironiile oamenilor. In aceste conditii, Sam-soon ajunge sa-si priveasca numele ca pe o piaza-rea de care trebuie sa scape cu orice pret. Daca va reusi sa-si indeplineasca cele doua obiective importante (sa se marite si sa-si schimbe numele) vom vedea pe parcursul celor 16 episoade.