Sper ca prin conţinutul acestui blog (scurte descrieri), să ajut ca fiecare să-şi aleagă serialul/filmul pe care doreşte să-l vizioneze.

sâmbătă, 5 octombrie 2013

PERFECT PARTNER

"Perfect partner" (comedie, erotic, 20011). Scenaristul Yoon Suk are urgenta nevoie de o noua inspiratie si viitoarea scriitoare Yeon Hee este plina de pasiune, dar se lupta cu lipsa de creativitate. Cercetatoarea in gastronomie Hee Sook este disperata sa inventeze noi retete de gatit. Studentul ei Min Soo este plin de idei noi.Dincolo de relatia profesor-student, aventura celor doua cupluri continua...
 
Sursa: http://www.asiazonemovie.com

THE BERLIN FILE

'The Berlin file" (actiune, thriller, 2013). Agentul sud-coreean Jung Jin Soo (Han Suk Kyu) si echipa sa supraveghează hotelul Grand Westin din Berlin. Acolo va avea loc o tranzactie cu arme între un spion "fantomă" nord-coreean, un cumpărător din Orientul Mijlociu si un traficant de arme rus. În momentul în care echipă sud-coreeană se pregăteste să intre în actiune, se întâmplă ceva neasteptat si spionul nord-coreean reuseste să scape. Spionul nord-coreean e Pyo Jong Sung (Ha Jung Woo) un "Erou al Republicii" si lucrează împreună cu ambasadorul Republicii Coreea de Nord. Între timp, la Berlin e trimis Dong Myung Soo (Ryoo Seung Bum), fiul unui puternic politician, care trebuie să înlocuiască actuala celulă nord-coreeană din Berlin. El plănuieste să o transforme pe sotia lui Pyo Jong Sung într-o trădătoare si să-i pedepsească si pe ceilalti, cu ocazia aceasta. Între ei se declansează o luptă pe viată si pe moarte.

Sursa: http://www.asiazonemovie.com

TEMPTATION OF EVE

"Temptation of Eve" (drama, erotic, thriller, 2007). Descris aproximativ ca versiunea coreeana a filmului "Basic Instinct", "Temptation of Eve" este o serie de thrillere cu patru femei atragatoare, dar la fel de diabolice. Seria de "femme fatale" combină delicios seductia si suspansul. Prima transă, "Temptation of Eve - Angel", se aseamănă cel mai mult cu clasicul lui Sharon Stone, in care un detectiv se indragosteste de o femeie suspectată de uciderea sotului ei.
 
Sursa: http://www.asiazonemovie.com

ROYAL CONCUBINE

"Royal Concubine" (historical, 2012). Acţiunea filmului se petrece la începuturile dinastiei Joseon. Fiica unui oficial militar, Hwa Yeon, ajunge fără voia sa concubină regală, deşi iubeşte un alt bărbat (Kim Min Jun). Un triunghi amoros din care face parte şi prinţul Seo Won. Hwa Yeon luptă pentru iubire, dar şi pentru supravieţuire, într-un loc necruţător, palatul regal.
 
Sursa: http://koreafilm.ro

In perioada timpurie a dinastiei Joseon, Hwa-yeon este fiica unui nobil instarit ce fusese mai demult salvat de la moarte de Kwon-yoo. De atunci, nobilul l-a acceptat pe Kwon-yoo ca pe propriul sau fiu si i-a oferit adapost. In momentul in care insa afla ca fiica lui il iubeste pe Kwon-yoo, tatal se opune relatiei acestora. Intr-una din zile, printul Sung-won se opreste la casa familiei nobilului Shin, dupa o vanatoare nereusita, si in timp ce isi trage sufletul ospatandu-se din bucatele alese puse cu ospitalitate pe masa de niobilul Shin, o zareste pe fiica acestuia, Hwa-yeon. Aceasta tocmai era certata de iubitul ei, Kwon-yoo, pentru faptul ca isi facuse aparitia inainte ca printul sa plece de acolo, temator, parca, sa nu intervina cineva in fericirea lor. Dar printul se indragosteste de fata la prima vedere, iar in momentul in care Hwa-yeon afla ca printul are de gand, cu complicitatea tatalui ei, sa o ia la Palat si sa o transforme in sotia lui, intr-un gest mai mult sau mai putin cugetat fuge cu Kwon-yoo. Dar nimeni nu se poate pune cu puterea unui print, si nimeni nu doreste sa isi complice existenta in acele vremuri tulburi, astfel ca visul celor doi indragostiti de sfaramat de tatal fetei, care o duce intr-un final cu forta pe aceasta la Palat. 5 ani mai tarziu, printul Sung-won vine, dupa lungi peregrinari, in Palatul Regal. Acum aflam ca de fapt el era fratele vitreg al actualului Rege, iar regulile Palatului ii interziceau sa ramana in Palat alaturi de Rege. Si tot acum o regasim pe Hwa-yeon, devenita tocmai… Regina! Dar Regele era grav bolnav, iar viitorul Reginei si al micului print caruia i-a dat nastere intre timp parea sumbru, datorita prezentei amenintatoare la Palat a Reginei Mama. Regina Mama era mama vitrega a actualului rege, iar unicul ei scop este sa faca in asa fel incat fiul ei, printul Sung-won, sa urce intr-o zi pe tron. Lucrurile se precipita cand se afla ca Regele este pe moarte, si vremuri grele se abat asupra Joseonului. Ambitia cui va triumfa, in cele din urma?
 
Sursa: http://www.asiacinefil.com

OVER MY DEAD BODY

"Over My Dead Body" (crime, comedie, 2012). Hyun Chul (Lee Beom Soo) e un cercetător care luptă împotriva unei grupări care încearcă să fure tehnologie de la compania la care lucrează el. Gruparea respectivă foloseşte cadavre pentru a comite jaful tehnologic. Jin Woo e un bărbat care-şi înscenează propria sinucidere pentru a încasa banii de pe asigurare, şi astfel Hyun Chul trebuie să inspecteze cadavrul acestuia.

Sursa: http://koreafilm.ro

HELPLESS

"Helpless" (mystery, 2012). Filmul bazat pe romanul japonez Kasha spune povestea unei femei (Kim Min Hee) care dispare fără urmă. Iubitul ei (Lee Sun Gyun) porneşte într-o căutare disperată, dar ajung să descopere identitatea şocantă a femeii.
 
Sursa: http://koreafilm.ro

AS ONE

"As One" (SPORT, 2012) e un film bazat pe realitate, şi prezintă povestea primei echipe de tenis de masă unită a Coreei, care a concurat la campionatul mondial de tenis de masă din Japonia, 1991. Ha Ji Won şi Bae Doo Na vor interpreta rolurile jucătoarelor echipei naţionale a Coreei.

Sursa: http://koreafilm.ro

MISS CONSPIRATOR

"Miss Conspirator" (actiune, comedie, 2012). Go Hyun Jung joacă rolul lui Chun Soo Ro, o femeie care suferă de atacuri de panică. Fără să ştie, aruncă un pachet care conţine droguri, pachet care trebuia livrat către nişte dealeri. Împreună cu un tip misterios, trebuie să recupereze drogurile, în timp ce detectivii sunt pe urmele mafioţilor.
 
Sursa: http://koreafilm.ro 

GABI

"Gabi" (mystery, drama, 2012). Filmul are ca principal scenariu, tentativa de asasinare a regelui Gojong, al 26-lea monarh al dinastiei Joseon, interpretat de actorul Park Hee Son. Acţiunea se desfăşoară spre sfârşitul secolului 19, când cafeaua a fost introdusă pentru prima oară pe teritoriul coreean. Illichi (Joo Jin Mo), spion rus, şi Danya (Kim Soo Yeon) barista, sub manipularea japonezei Sadako (Yoo Sun) plănuiesc asasinarea regelui.
 
Sursa: http://koreafilm.ro 

IN LOVE AND THE WAR

"In Love and the War" (comedie-romantică, razboi, 2011) este un film inteligent şi realist, care prezintă personajele sale cât mai natural posibil şi pune în evidenţă trăirile şi emoţiile acestora, prin care trec în diferite situaţii, de la un moment la altul.

Sursa: http://koreafilm.ro

Plasat în timpul războiului coreean, soldatul nord-coreean Kim Jung-Woong (Kim Ju-Hyuk) are misiunea de a elibera oamenii, dar atunci când o întâlneşte pe sud-coreeanca Sul-Hee (Jung Ryeo-Won), într-un sat, începe încet să se schimbe. În 1950, locuitorii unui sat aud zvonurile despre începerea războiului. Deşi Coreea de Sud e în război, Sukjunglee este un sat aflat la mare distanţă de focarul luptelor, şi care nu dă mare importanţă acestor evenimente. Într-o zi, în timp ce sătenii sunt ocupaţi cu pregătirile pentru nunta nepoatei liderului din sat, Sul-Hee, un ofiţer nord-coreean de grad înalt şi trupele sale îşi face apariţia în faţa sătenilor. Soldaţii sunt pregătiţi să preia satul, dar sătenii sunt entuziasmaţi că aceştia au sosit aici. Jae-Chun salută soldaţii cu entuziasm şi dl. Baek ajută soldaţii. Liderul satului şi sătenii dezarmează soldaţii. Însă, toate aceste acţiuni fac parte dintr-o strategie calculată pentru a-şi asigura propria siguranţă. În Sukjunglee, duşmanii şi localnicii încep să se amestece, dar războiul se întoarce în defavoarea Coreei de Nord iar autorităţile la nivel înalt din această ţară ordonă o misiune secretă.
 
Sursa: http://www.asiazonemovie.com 

THE TASTE OF MONEY

"The Taste of Money" (erotic thriller, 2012 - film prezent la Festivalul de la Cannes) prezintă lumea imorală din spatele unui puternic conglomerat coreean, condus de doamna Baek şi bogata ei familie. Young Jak este secretarul doamnei Baek, iar sarcina sa este să se ocupe de afacerile familiei. Astfel, dorinţa sa pentru faimă, putere şi bani creşte considerabil, iar pentru asta va face tot ce i se ordonă să facă, fără a ţine cont de faptul că îi poate răni pe cei din jurul său. Se pierde curând în labirintul bogăţiei, între propriile principii şi dorinţa de a ajunge cât mai sus, cât mai repede, într-o lume în care banii, sexul şi puterea sunt cele care domnesc. Young Jak îi comunică doamnei Baek că soţul acesteia, domnul Yoon are o relaţie cu o dădacă filipineză pe nume Eva, iar doamna Baek îl seduce pe Young Jak pentru a-şi satisface propriile dorinţe sexuale, cu toate că ea este mult mai în vârstă decât secretarul ei (cea ce este de faptul cazul şi cu soţul ei şi tânăra dădacă). Problema este că Young Jak începe să se simtă atras de fiica doamnei Baek, singura care pare să fie sinceră în ce priveşte o posibilă relaţie normală. De aici începe lupta pentru Young Jak, care trebuie să decidă ce va face mai departe pentru a supravieţui în această lume imorală.

Sursa: http://koreafilm.ro

A COMPANY MAN

"A Company Man" (action, thriller, 2012). Filmul este despre un criminal în costum şi cravată, ca orice alt lucrător cu guler alb. Faptul că starul So Ji-sub va juca în această producţie de acţiune face ca spectatorii să aştepte filmul cu mare nerăbdare. În timp ce filmul lui anterior, „Always”, este despre iubirea unui boxer, de data asta e vorba de dragostea unui criminal. So Ji-sub ne va surprinde din nou cu un rol dramatic, întunecat. După o scurtă vizionare a trailer-ului, se poate observa că acesta are o premisă interesantă: un angajat obişnuit dintr-o companie care are o îndeletnicire mai neobişnuită şi anume aceea de asasin plătit. Filmul începe cu figura obosită şi sumbră a lui Ji Hyung-do (So Ji-sub), un om obişnuit care merge către locul de muncă. Iar acum vine lovitura de graţie. Compania unde lucrează el, este ascunsă sub faţada şi manageriatul unei fabrici, iar Hyung-do este aşa-zisul şef al departamentului de vânzări. Hyung-do e un simplu angajat al agenţiei care vede asasinatul ca pe nimic altceva decât o rutină obişnuită a unei zile de lucru, o rutină ce se repetă în fiecare zi de lucru. Este un om loial al agenţiei, fiind considerat cel mai bun asasin. Lee Mi-yeon o interpretează pe iubita lui, cea din cauza căreia, Hyung-do vrea să iasă din companie şi să ducă o viaţă obişnuită. Uşor de zis, însă greu de făcut, căci părăsirea acestei agenţii este mult mai dificilă decât angajarea acolo. Acum, toţi colegii săi se vor întoarce împotriva lui, mobilizându-şi forţele ca să-l elimine. Cel mai tânăr membru al grupului Ze:A (Kim Dong-joon), va interpreta rolul unui angajat part-time al departamentului de vânzări al lui Hyung-do. Se pare că el va fi unul dintre noii săi duşmani care-l vor vâna.
 
Sursa: http://koreafilm.ro

KING’S DAUGHTER, SOO BAEK HYANG

"King’s Daughter, Soo Baek Hyang" (Historical, Family, Political, Romance, 100+ episoade, premiera 30 septembrie 2013).Acţiunea se petrece în timpul domniei regelui Muryeong al Baekjae (al 25-lea rege al acestui regat), în interiorul familiei regale.
Soo Baek Hyang, personajul care dă numele producţiei este fiica sa (Seo Hyun Jin), se va lupta pentru titlul de prinţesă cu sora sa vitregă Seol Hee (Seo Woo), personaj negativ, care încearcă să-i fure poziţia şi statutul. Seol Nan şi Seol Hee trăiesc împreună într-un sat din Gaya, ca surori. Seol Hee părăseşte Gaya pentru ambiţiile ei înalte şi pleacă spre Baekjae. Seol Nan porneşte pe urmele surorii ei, şi pe parcurs află că ea este fiica adevărată a regelui Muryeong. Seol Hee, tipul de femeie fatală, face orice pentru a-i fura poziţia. 
Actorului Jo Hyeon Jae, va juca rolul prinţului moştenitor Myung Nong, care va deveni ulterior regele Seong. Este fiul regelui Muryeong, dar este adoptat, şi o iubeşte în secret pe Seol Nan. Jeon Tae Su va interpreta pe Jin Moo, care va face parte dintr-un lanţ amoros format din Seol Nan, Seol Hee şi prinţul Myung Nong. Jin Moo este fiul regelui DongSeong (al 24-lea rege), dar tatăl său este asasinat pentru ca Muryeong să ocupe tronul. Jin Moo îl urăşte pe Myung Nong pentru că ocupă poziţia de prinţ moştenitor care i s-ar fi cuvenit lui.

Sursa: http://koreafilm.ro

ROAD NO 1

"Road No 1" (romance, war, action, 20 episoade, 2010). O poveste emotionanta despre sacrificiu si iubire, tradare si pasiune, despre prietenia dintre 3 oameni in timpul Razboiului Coreean. Un serial de exceptie, cu actori ce au o prestatie deosebita si ce are parte de o realizare grandioasa.
Serialul prezinta drama natiunii coreene, care in 1945 era eliberata de trupele aliate prin infrangerea Japoniei in razboiul din Pacific. Coreea a fost divizata in 2 parti, dupa paralela 38: Sudul a ajuns sub administratie Americana, in timp ce Nordul a ajuns sub administratie sovietica. In 1948 a esuat tentativa organizarii unor alegeri libere in peninsula coreeana, fapt ce a adancit divizarea dintre Nord si Sud. In Nord puterea a fost preluata de comunisti, iar paralela 38 devenea tot mai mult o frontiera politica ce statua o noua situatie in regiune. Au existat tentative de reunificare a peninsulei in perioada premergatoare razboiului, insa toate au esuat. La granita dintre cele doua state aveau loc tot mai multe incidente, iar pe 25 iunie 1950 trupele comuniste nord-coreene au invadat Sudul. A urmat ceea ce istoria avea sa consemneze drept primul conflict armat din cadrul Razboiului Rece. Statele Unite si Natiunile Unite au sarit in ajutorul Coreei de Sud, in timp ce China comunista a sarit in ajutorul Coreei de Nord, sustinute din umbra de Uniunea Sovietica. Pe 27 iulie 1953 printr-un armistitiu, se restabilea frontiera dintre cele doua Coree in apropierea paralelei 38 si se crea DMZ – Zona Demilitarizata, o zona tampon de 4 km intre cele doua Coree. Coreea de Sud si aliatii au pierdut 778.053 militari, fata de aproximativ 1,1-1,5 milioane de militari pierduti de Nord si aliatii sai. 2,5 milioane de civili din Nord si din Sud si-au pierdut viata, au fost raniti sau au fost dati disparuti in timpul razboiului. Pentru cei care nu stiu, acest razboi continua si astazi, aflandu-se in stadiul de armistitiu.
Serialul prezinta o poveste emotionanta ce este urmarita din copilaria personajelor pana la perioada adolescentei acestora, cand pe fundalul izbucnirii si desfasurarii razboiului, destinul ii separa intr-un mod brutal.Lee Jang Woo este fiul unui servitor la casa unui proprietar de pamanturi din timpul ocupatiei japoneza din Coreea. Acesta manifesta de mic un talent in a desena, si se indragosteste de fiica proprietarului, Kim Su Yeon (interpretata, pentru putin timp, de fetita ce a interpretat-o pe Dong Yi in anii copilariei, din serialul omonim). Dragostea lor rezista timpului, si-I regasim pe cei doi ajunsi la varsta viselor adolescentei. Ea viseaza sa devina medic, iar el intentioneaza sa plece in armata pentru a castiga bani suficienti pentru a-i plati ei studiile. Dar destinul face sa izbucneasca razboiul, iar cei doi sa fie separati de soarta. Aparitia unui nou petitor, si el comandant de pluton, da nastere unui triunghi amoros si unei rivalitati atat pe front, cat si in plan personal, pentru cucerirea sufletului tinerei doctorite, intre cei doi militari.

Sursa: http://www.asiacinefil.com