Sper ca prin conţinutul acestui blog (scurte descrieri), să ajut ca fiecare să-şi aleagă serialul/filmul pe care doreşte să-l vizioneze.

duminică, 11 august 2013

MASQUERADE

MASQUERADE (istoric, actiune, romantic, 2012). Analele Dinastiei Joseon sunt o suită de jurnale care descriu, zi de zi şi pas cu pas, fără întreruperi, activitatea regilor din cea mai longevivă dinastie din istoria lumii. Totuşi, din Anale lipseşte descrierea a 15 zile din domnia regelui Gwanghae, al 15-lea rege al dinastiei, zile la care acesta s-a referit cu cuvintele: "Omul nu trebuie să înregistreze ceea ce doreşte să ascundă". Aceste 15 zile lipsă au dat prilej la nenumărate speculaţii, însă fără niciun rezultat. Filmul MASQUERADE, sau GWANGHAE, OMUL CARE A DEVENIT REGE încearcă să umple aceste 15 zile lipsă printr-o poveste captivantă şi emoţionantă, care nouă ne-a dat momente deosebite de satisfacţie. Nu contează că s-a spus despre film că e realizat după ideea romanului Prinţ şi Cerşetor, de Mark Twain, nu contează că a fost unul dintre cele mai vizionate filme de către publicul coreean, nu contează că a adus încasări uriaşe, contează însă că rămânem impresionaţi şi emoţionaţi după vizionarea lui şi cuceriţi din nou de jocul excepţional şi plin de sensibilitate cu care ne-a obişnuit deja marele actor Lee Byung-hun, pe care îl cunoaştem deja cu toţii, aici în rol dublu, acela al regelui Gwanghae şi al comediantului Ha-sun.

Sursa: https://www.a-queens.ro

FUGITIVE PLAN B

FUGITIVE PLAN B (actiune, episoade 20, 2010). În urmă cu 60 de ani, în timpul Războiului Coreean, din Banca Naţională a Coreei dispare o sumă uriaşă de bani şi lingouri de aur care reapar mult mai târziu, în zilele noastre. O tânără misterioasă şi hotărâtă se adresează celui mai bun detectiv particular al Asiei, Ji Woo, pentru a găsi o persoană dispărută numită Melchidec. Ji Woo însă nu e pe degeaba renumit în branşa sa şi descoperă curând că aparent inocenta sa clientă are foarte multe de ascuns. Însă afemeiatul şi avarul Ji Woo are de luptat nu numai cu misterele investigaţiei, ci şi cu propria sa inimă şi propriile principii de profesionist, fiind tot mai sedus de frumoasa sa clientă. Situaţia se complică şi mai mult când pe fir intră şi poliţia sud-coreeaă, în persoana detectivului Do Soo, care vânează pe toţi cei ce desfăşoară activitate de investigaţie în mod particular, activitate interzisă in Coreea de Sud. Începe astfel o vânătoare de bani şi oameni plină de neprevăzut, care ne poartă în nenumărate locuri minunate ale Asiei, pe firul unei acţiuni alerte şi captivante.

Sursa: https://www.a-queens.ro

WHAT SHOULD I DO?

WHAT SHOULD I DO? (drama, 2004). Lee Jun-ki joacă rolul lui Seong-ho, un tânăr răzvrătit şi superficial, care are neînţelegeri profunde cu tatăl său, pe fondul bolii neiertătoare a mamei sale, boală care pune la încercare întreaga familie. După una din aceste dispute, Seong-ho este aruncat înapoi în timp, reîntâlnindu-şi tatăl când acesta era încă un tânăr îndrăgostit şi plin de vise. 

Sursa: https://www.a-queens.ro

ORDINARY LOVE

ORDINARY LOVE (romantic, 4 episoade, 2012). Povestea începe în momentul în care, la 7 ani după ce fratele său fusese ucis pe Muntele Gunji, Han Jae-kwang se întoarce în orăşelul din apropierea muntelui pentru a încerca să-l găsească pe presupusul criminal. Sub pretextul realizării unui reportaj, Jae-kwang se apropie de fiica principalului suspect, cu scopul de a afla unde se ascunde tatăl ei. Cunoscând-o mai bine pe Kim Yoon-hye, Jae-kwang înţelege că are în faţă un suflet la fel de rănit ca şi el căci, deşi tatăl ei nu fusese condamnat pentru presupusa crimă deoarece nu fusese niciodată găsit, întregul oraş o trata ca pe fiica unui criminal. Cei doi ajung să caute împreună adevărul despre moartea fratelui lui Jae-kwang iar pe parcurs află secrete nebănuite şi adevăruri nedorite care îi apropie şi mai mult dar, în acelaşi timp, îi îndepărtează iremediabil de ceea ce îşi doresc amândoi: o iubire obişnuită.

Sursa: https://www.a-queens.ro

CHANGING PARTNERS

CHANGING PARTNERS (drama romantica, 2007). "Schimb de parteneri" este povestea a două cupluri aflate într-un moment delicat al relaţiei lor când fiecare ajunge să conştientizeze că partenerul de viaţă nu-i poate oferi acel ceva care l-ar împlini şi l-ar face fericit. Şi, cum se întâmplă adesea, cei care nu găsesc în interiorul cuplului ceea ce au nevoie ajung să privească cu mai multă atenţie în jurul lor. Yu-na şi Min-jae par a avea o relaţie echilibrată bazată pe iubire şi înţelegere mutuală. În schimb, Young-jun şi So-yeo e cât se poate de evident că au o căsnicie de convenienţă, cu siguranţă aranjată de părinţi din motive financiare şi sociale. Cele două cupluri se întâlnesc cu ocazia inaugurării unui bar ce aparţine unui prieten comun şi, din acest moment, încep să iasă la iveală dorinţe şi frustrări mai mult sau mai puţin conştientizate.

Sursa: https://www.a-queens.ro

ANTIQUE

ANTIQUE (comedie, 2008) "Antique" e numele unei cofetării de înaltă clasă care este însa deschisă pentru public la ore destul de ciudate. Proprietarul ei, care are tot ce îi trebuie pentru a fi invidiat de alţii, îşi părăseşte promiţătorul loc de muncă spre uimirea familiei sale, care nu înţelege rostul demisiei neaşteptate. Mai ales bunica e intrigată şi bănuitoare, dar până la urmă se lasă convinsă să îi dea nepotului ei şansa de a-şi deschide propria afacere. Însă tânărul ei nepot a ales cofetăria şi a fixat acest orar cu un scop ascuns, neştiut de nimeni, deşi el afirmă, mai în glumă, mai în serios, că o face pentru a-şi găsi o tovarăşă de viaţă, după ce câteva eşecuri l-au dus în pragul sinuciderii. Curând la cofetărie ajung încă trei tineri frumoşi, fiecare ascunzând o poveste dureroasă de viaţă, care reuşesc să răstoarne concepţia tânărului proprietar despre modul în care trebuie să îşi conducă afacerea, dar şi despre modul cum trebuie să îşi rezolve problemele personale. Înconjuraţi de prăjituri care mai de care mai apetisante, tinerii se confruntă cu propriii demoni, dar şi cu demonii celorlalţi. Cum vor reuşi aceşti patru oameni, atat de diferiţi, să muncească alături şi să treacă peste trecutul ce îi impiedică să meargă mai departe ?

Sursa: https://www.a-queens.ro 

LOVERS VANISHED

LOVERS VANISHED (drama, 2010). Su-in este un fost bucatar-sef acuzat pe nedrept de uciderea sotiei sale si condamnat la inchisoare pe viata. Disperat sa-si dovedeasca nevinovatia, el isi injecteaza sangele unui coleg de inchisoare care avea SIDA, crezand ca astfel va fi eliberat pentru tratament. Dar cumplita decizie nu-i aduce si libertatea dorita caci niciun condamnat bolnav de SIDA nu e eliberat inainte ca boala sa fi ajuns in faza terminala. Si totusi, Su-in reuseste sa evadeze si sa ajunga la adevaratul vinovat de la care smulge o marturisire... inutila. Cautand un loc unde sa se ascunda, Su-in se duce la o cafenea de pe malul marii unde o cunoaste pe Mia, o tanara marcata de o intamplare traumatizanta. Doua suflete ranite, cei doi ascund cu grija experientele de viata teribile prin care au trecut dar, chiar si in lipsa cuvintelor, intre ei se naste o iubire discreta, delicata dar adevarata si profunda. Daca dragoste nu e, nimic nu e... dar între Su-in si Mia e aceasta iubire care reuseste sa infrunte totul: posibilitatea ca el sa fie prins, spectrul acelei boli necrutatoare care mereu prezent... si atunci poate exista implinire, fericire si frumusete acolo unde nu pareau sa aiba loc.

Sursa: https://www.a-queens.ro

ARDOR

ARDOR (drama romantica, 2002). Mi-heul este soţie şi mamă “cu normă întreagă”. Într-o seară de Crăciun, o necunoscută apare la ea acasă şi-i spune că este amanta soţului ei şi că-i leagă o iubire cum ea nici nu visase vreodată. Deşi Mi-heun încearcă să reacţioneze demn şi temperat, amanta soţului îşi iese din fire şi o loveşte în cap cu un obiect ascuţit. După câteva luni, Mi-heun se mută cu familia într-un sat departe de agitaţia de la Seul în speranţa că vor putea lua totul de la capăt. Dar suferinţa psihică nu trece atât de uşor precum cea fizică iar Mi-heul ajunge să trăiască mai mult sedată fiind dependentă de medicamente. În această stare, ea cunoaşte un tânăr doctor care ajunge să-i propună un joc ciudat: să se implice într-o relaţie fizică în care iubirea e interzisă. Cel care va rosti primul cuvintele “te iubesc”, va pierde iar jocul se va termina. Cei doi ajung astfel să se îmbarce într-o aventură periculoasă la capătul căreia Mi-heul află că greşeala unei femei e mult mai gravă şi mult mai aspru condamnată de societate decât greşeala unui bărbat. 

https://www.a-queens.ro

DATING AGENCY CYRANO

DATING AGENCY CYRANO (romantic, comedie, 16 episoade).
Serialul este despre o agenţie de întâlniri care face scenarii romantice pentru clienţii lor, ca la final pentru a câştiga destui bani să salveze un vechi teatru.
După ce Seo Byung Hoon (Lee Jong Hyuk) îşi pierde cel mai bun prieten într-un accident, renumitul director de teatru suferă din cauza vinovăţiei şi decide să salveze trupa de teatru a prietenului său. Folosindu-şi  abilităţile sale magistrale, al a format Cyrano Dating Agency.
Între timp, Gong Min Young (Choi Soo Young) este una dintre membrele a agenţiei de întâlniri. S-a ciocnit cu Byung Hoon datorită personalităţilor lor opuse. Cha Seung Pyo (Lee Chun Hee) este un bărbat cu un trecut misterios şi bucătar-şef la restaurantul care este lângă teatrul unde este găzduită agenţia de întâlniri. Moo Jin (Hong Jong Hyun) a fost recrutat la agenţie datorită abilităţilor lui geniale în inginerie. El este creierul din spatele tuturor gadget-urilor hi-tech utilizate de agenţie în domeniu. A Rang (Jo Yoon Woo) este un liceean de 19 ani care visează să devină un actor de teatru.

Sursa: http://blogul-lui-haneul.blogspot.ro/