Sper ca prin conţinutul acestui blog (scurte descrieri), să ajut ca fiecare să-şi aleagă serialul/filmul pe care doreşte să-l vizioneze.

vineri, 2 august 2013

HOTELIER

“Hotelier” (drama, romance, 20 episoade, 2001) este un termen care vrea sa desemneze persoana ce detine sau conduce un hotel. Cu treizeci de ani in urma, domnul Choi si-a pus la bataie toate resursele pentru a fonda Hotel Seul, o afacere destinata sa devina o emblema in bransa In tot acest timp afacerea s-a confundat cu viata sa, hotelul cu casa sa, iar personalul cu familia sa. Profiturile obtinute i-au permis sa-si extinda afacerea, sa mareasca spatiile de cazare dar acesta nu stie ca unii din manageri isi cam baga degetele in bani si accepta mita pentru a favoriza cheltuieli ce nu-si au rostul, asa ca ramane fara finantare chiar inaite de terminarea lucrarilor si cu probleme de lichiditate privind activitatea curenta si salariile lucratorilor. In acest moment de cumpana, vechiul sau prieten Kim Bok-Man (Han Jin-Hee), proprietarul lantului Hankang Distribution, trage niste sfori sa-i ingreuneze negociereile cu bancile care ar putea asigura finantarea, in scopul de a prelua hotelul. Sfarsit de lantul necazurilor, Presedintele Choi moare de infarct si lasa toata greutatea pe umerii sotiei sale, Yoon Dong- Sook (Yoon Yeo Jung), care nu s-a implicat niciodata in afacere. Fiul lor, Choi Young- Jae (Park Jung-Chul) e un tanar imatur, ce nu vrea sa-si asume responsabilitati, nu vrea sa munceasca, ocupat numai cu distractiile si care creeaza numai incurcaturi pe care sa le descurce altii.
Pentru a se descurca in situatia de presedinte al companiei despre care nu stie nimic, si pentru a deznoda itele incalcite ale crizei financiare, doamna Yoon decide sa urmeze ultima dorinta a sotului si sa-l aduca pe Han Tae-Jun (Kim Seung Woo), fost Director General, demis cu trei ani in urma din cauza inscenarii unui incident cu o clienta a hotelului. Han Tae-Jun se afla in Las Vegas si pentru a-l aduce inapoi e trimisa fosta lui prietena, Suh Jin-Yeong (Song Yoon-Ah) si ea unul din directorii devotati hotelului.
Pentru a se ocupa de preluarea hotelului, Kim Bok-Man apeleaza la un expert in tranzactiile cu actiuni, un coreeano-american, Frank Shin Dong-Hyuk (Bae Yong Joon) si la partenerul acestuia, avocatul Leo (Choi Yong-Min). Expertul nu e interesat, dar accepta targul dupa ce Suh Jun-Youg, intalnita intamplator ii trezeste interesul si afla ca face parte din personalul afacerii propuse. Astfel, Shin Dong-Hyuk ajunge in Coreea, isi revede tatal biologic, isi va gasi sora adoptata si ea in America si ajunsa in grija lui Han Tae-Jun care e pus in cateva situatii grele din cauza slujbei expertului Shin.
Desi inamici pe campul bataliei finantelor si dragostei, Tae-Jun si Dong-Hyuk vor ajunge sa colaboreze, din motive de onestitate si omenie, reusind pana la urma sa contracareze atacurile perfide si necinstite ale corporatistului Kim Bok-Man a carui cerbicie va fi infranta numai de soarta.
Fiul proprietarei, Choi Young-Jae, se indragosteste de fiica lui Kim Bok-Man, Kim Yoon-Hee (Song Hye Kyo) si avem o situatie “Romeo si Julieta”, numai ca Julieta noastra nu-l vrea pe Romeo ci pe Han Tae-Jun caruia ii este recunoscatoare pentru solicitudinea protectoare pe care i-o arata in cateva situatii dificile si nu ezita sa se indragosteasca pana peste urechi. In final, aflam ca moralitatea are caile ei de a invinge, ca devotamentul angajatilor este esential pentru ca o afacere sa stea in picioare si ca nebanuite sunt caile sufletului care poate transforma un bloc de gheata egoist intr-un salvator de situatii limita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu