Sper ca prin conţinutul acestui blog (scurte descrieri), să ajut ca fiecare să-şi aleagă serialul/filmul pe care doreşte să-l vizioneze.

sâmbătă, 5 octombrie 2013

ROAD NO 1

"Road No 1" (romance, war, action, 20 episoade, 2010). O poveste emotionanta despre sacrificiu si iubire, tradare si pasiune, despre prietenia dintre 3 oameni in timpul Razboiului Coreean. Un serial de exceptie, cu actori ce au o prestatie deosebita si ce are parte de o realizare grandioasa.
Serialul prezinta drama natiunii coreene, care in 1945 era eliberata de trupele aliate prin infrangerea Japoniei in razboiul din Pacific. Coreea a fost divizata in 2 parti, dupa paralela 38: Sudul a ajuns sub administratie Americana, in timp ce Nordul a ajuns sub administratie sovietica. In 1948 a esuat tentativa organizarii unor alegeri libere in peninsula coreeana, fapt ce a adancit divizarea dintre Nord si Sud. In Nord puterea a fost preluata de comunisti, iar paralela 38 devenea tot mai mult o frontiera politica ce statua o noua situatie in regiune. Au existat tentative de reunificare a peninsulei in perioada premergatoare razboiului, insa toate au esuat. La granita dintre cele doua state aveau loc tot mai multe incidente, iar pe 25 iunie 1950 trupele comuniste nord-coreene au invadat Sudul. A urmat ceea ce istoria avea sa consemneze drept primul conflict armat din cadrul Razboiului Rece. Statele Unite si Natiunile Unite au sarit in ajutorul Coreei de Sud, in timp ce China comunista a sarit in ajutorul Coreei de Nord, sustinute din umbra de Uniunea Sovietica. Pe 27 iulie 1953 printr-un armistitiu, se restabilea frontiera dintre cele doua Coree in apropierea paralelei 38 si se crea DMZ – Zona Demilitarizata, o zona tampon de 4 km intre cele doua Coree. Coreea de Sud si aliatii au pierdut 778.053 militari, fata de aproximativ 1,1-1,5 milioane de militari pierduti de Nord si aliatii sai. 2,5 milioane de civili din Nord si din Sud si-au pierdut viata, au fost raniti sau au fost dati disparuti in timpul razboiului. Pentru cei care nu stiu, acest razboi continua si astazi, aflandu-se in stadiul de armistitiu.
Serialul prezinta o poveste emotionanta ce este urmarita din copilaria personajelor pana la perioada adolescentei acestora, cand pe fundalul izbucnirii si desfasurarii razboiului, destinul ii separa intr-un mod brutal.Lee Jang Woo este fiul unui servitor la casa unui proprietar de pamanturi din timpul ocupatiei japoneza din Coreea. Acesta manifesta de mic un talent in a desena, si se indragosteste de fiica proprietarului, Kim Su Yeon (interpretata, pentru putin timp, de fetita ce a interpretat-o pe Dong Yi in anii copilariei, din serialul omonim). Dragostea lor rezista timpului, si-I regasim pe cei doi ajunsi la varsta viselor adolescentei. Ea viseaza sa devina medic, iar el intentioneaza sa plece in armata pentru a castiga bani suficienti pentru a-i plati ei studiile. Dar destinul face sa izbucneasca razboiul, iar cei doi sa fie separati de soarta. Aparitia unui nou petitor, si el comandant de pluton, da nastere unui triunghi amoros si unei rivalitati atat pe front, cat si in plan personal, pentru cucerirea sufletului tinerei doctorite, intre cei doi militari.

Sursa: http://www.asiacinefil.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu